• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Vzletali iz Breginjskega (Kobariškega) Stola

Po dolgem času se zaradi dopustov in neaktualnega dogajanja okoli našega društva ponovno javljamo.

Kot je že zgoraj omenjeno, se ta vikend nismo udeležili nobenega turnirja, tako da na to temo nimamo kaj pisati. Zaradi takšnih in drugačnih obveznosti pa se nismo udeležili niti odmevnega dogodka v naši neposredni bližini – Kobaridu.

Tam so namreč po vzletu iz vzletišča, omenjenega v naslovu članka, pristajali udeleženci 18. odprtega državnega prvenstva, naši najboljši padalci v druščini priznanih tekmovalcev, ki nastopajo v svetovnem pokalu. Na tekmovanje je bilo prijavljenih okoli 250 pilotov, vendar jih je zaradi omejitve lahko nastopilo le 130. Tekmovanje se je z otvoritvenim nagovorom predsednika Letalske zveze Slovenije gospoda Zmaga Jelinčiča Plemenitega pričelo že prejšnjo soboto, 23.8., in trajalo cel teden. Organizatorji so v lepem vremenu brez večjih težav izpeljali vseh šest hitrostnih preizkušenj, ki so jih predvideli pred tekmovanjem! Edini problem, natančneje prekinitev, je predstavljala manjša nesreča pilota netekmovalca, ki je strmoglavil tik pod vzletiščem.

Do predzadnje preizkušnje je bil v močnem vodstvu Urban Valič (Kovk Ajdovščina), ampak na slednji storil napako in tako prvo mesto oddal državnemu prvaku iz leta 2005, Primožu Podobniku (Polet Nova Gorica), kar je naredilo zadnji tekmovalni dan in tekmovanje nasploh še bolj zanimivo! Več zbranosti je po napornem tednu ostalo Urbanu Valiču, ki je na zadnji preizkušnji zmagal in tako z majhno razliko v skupnem seštevku osvojil naslov državnega prvaka pred Podobnikom. Ta je “dirko” za skupno zmago končal na 11. mestu, kar ni bilo dovolj za ubranitev prvega mesta. Na tretji stopnički je tekmovanje končal še en bivši prvak (2002), Jurij Vidic (Klub letalcev Vrhnika).

Čestitamo!

Slike: (vir: drustvo-adrenalin.si)

One Response

  1. Na novo so dodane slike iz padalskega prvenstva, tako da si lahko naredite še slikovno predstavo o tekmovanju!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: