• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

Kolesarski maraton čez odprte meje

Prvič po mnogo letih ponovno množica kolesarjev v Breginju

Prvič po mnogo letih ponovno množica kolesarjev v Breginju

Danes smo po naključju naleteli na novico, da naj bi se v nedeljo ponovno prebudil včasih znameniti kolesarski maraton! Mnogi se kolesarskega maratona, ki je, preden je šel po zadnji izvedbi leta 1998(?) v nekajletni pokoj, veljal za tradicionalnega, še spomnite. Gotovo pa se ga še kako dobro spomni zadnji zmagovalec in krajan Breginja Gregor Rakar, kateremu je ta dirka predstavljala tudi začetek uspešne kolesarske kariere v mladinskih konkurencah. Kdor še vedno ne ve, za kaj točno gre, mu bo mogoče pomagal naslednji podatek – gre za kolesarski maraton, ki je bil med domačini bolj znan pod imenom “Povoletto – Breginj”.

PRIREDITEV: Maraton čez odprte meje – Tradicionalni mednarodni kolesarski maraton (Povoletto – Breginj – Povoletto)

KDAJ: nedelja, 24. avgusta 2008

ORGANIZATOR: KK Soča Kobarid in GC Povoletto

TRASA (92 km): Povoletto, Ronchis di Faedis, Campeglio, Togliano, Cividale del Friuli, San Pietro al Natisone, Pulfero, Stupizza, Valico, Robič, Breginj, Robič, Stupizza, Valico, Pulfero, San Pietro al Natisone, Cividale del Friuli, Togliano, Campeglio, Povoletto.

5 komentarjev

 1. Če ima kdo kaj več informacij, naj jih prosim posreduje!

 2. Lahko bi dal malo več slik gor.

 3. Če nam bodo iz KK Soča poslali poročilo dirke, bodo tam objavljene, ker po vsebini ne sodijo sem, v nasprotnem, pa bodo dodane v ta članek!

 4. […] Kolesarski maraton čez odprte meje Published September 20, 2008 Novice – kolesarjenje (cestno) mednarodni kolesarski maraton (Povoletto – Breginj – Povoletto), ki se je izvajal 24. avgusta 2008 […]

 5. Ta članek je bili dodan na stran, kjer zbirajo slike ter opise tur v Sloveniji, športne novičke,… Hvala za obvestilo o tem, da ste nas dodali!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: