• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

S čim se ukvarjamo? ;)

V tokratnem prispevku vas želimo podrobneje seznaniti s športom, ki vsako leto dobiva vse več privržencev, z njim pa smo postali obsedeni tudi mi – FUTSAL. V času poletnih mesecev se po vsej državi odvijajo futsal oz. malonogometni turnirji, katerih se v prihodnje nameravamo udeleževati tudi mi. Nekateri izmed nas pa so tudi že igrali na zimski rekreativni ligi, ki poteka pozimi v dvorani.

Futsal je ena izmed verzij nogometa. Ime izhaja iz Portugalščine (futebol de salão) oz. iz Španščine (fútbol sala/de salón), kar lahko prevedemo kot “notranji” nogomet (indoor football). Futsal se igra s po petimi igralci na vsaki strani igrišča, eden izmed njih je tudi vratar. Na klopi pa ima lahko vsako moštvo sedem menjav.

Futsal se v nasprotju z velikim nogometom igra z manjšo žogo, ki ima tudi manj odboja. Poudarek pri tem športu je predvsem na improvizaciji, kreativnosti in tehniki. Trenutno v svetu prevladujejo Brazilci, močan futsal pa se igra tudi na Portugalskem, v Španiji, Italiji, Rusiji … Nenazadnje šport hitro napreduje tudi v Sloveniji: slovenska izbrana vrsta zaseda 17 mesto na svetovni futsal lestvici, naši igralci do 21 let so se uvrstili na evropsko prvenstvo v Rusiji prihodnje leto, pred leti pa je ekipa Svee iz Litije prišla med 8 najboljših ekip v Evropi. Prav delo z mladimi prinaša napredek, in k temu so se tudi pri nas začeli usmerjati!

Naj vam za konec postrežemo z izjemnimi akcijami futsal virtuoza, najboljšega igralca zadnjih let in vzornika mnogih igralcev tega športa. Uživajte! 😉

Falcao, Brazilija

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: