• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

Naš član pomagal ekipi Alitra do zmage!

Turnir LADRA, 10. 8. 2008

Sami se sicer ta vikend nismo udeležili nobenega turnirja. Potekalo jih je kar nekaj, v naši ožji regiji pa dva na travi. Za prvega na Ponikvah so organizatorji naredili veliko reklamo in na dogodek vabili povsod, za drugega na Ladrah pa je vedel le malokdo. Ta se je odvijal v nedeljo, 10. avgusta, organiziran pa je bil v lepem okolju, pa tudi vreme je bilo krasno.

Tega turnirja pa se je ob povabilu svojih soigralcev pri ekipi NK Kobarid udeležil tudi njihov pomemben člen Aleš. Ekipa se je imenovala Alitra. Poleg njih je na turnirju sodelovalo še sedem drugih ekip. Aleš se sicer na turnir ni pripravljal ravno intenzivno (za turnir je zvedel v soboto zvečer, da potrebuje prevoz pa je omenil 20 min pred začetkom turnirja, pri kosilu…), je pa vseeno tja odšel z veliko zagnanostjo in prepričanostjo vase.

Naj povemo, da se je že od samega začetka igralo na izpadanje. Ekipa Alitre se je v drugem četrtfinalu pomerila proti zelo dobri ekipi Kamnega. Tekma se je začela ob 14:40, naš član pa je, zaradi že prej omenjenih zapletov, na prizorišče tekme prišel z zamudo več kot desetih minut, a je vseeno pohitel in v igro vstopil še pred koncem prvega polčasa. In hitro opozoril nase. Pri kotu Alitre se je postavil ob stransko črto igrišča in čakal na podajo soigralca. Iz težkega položaja pa nato proti vratom sprožil močan in natančen strel, ki je presenetil in matiral vratarja nasprotne ekipe. Prvi polčas se je nato kmalu končal, ekipa našega najmlajšega člana pa je odšla na odmor z golom prednosti. Tudi drugi polčas je bil zelo atraktiven, poln priložnosti na obeh straneh. Ekipa Kamnega pa je vseeno sredi drugega polčasa uspela zadeti in si priigrati tako želeno izenačenje. Izid se nato do konca tekme ni spremenil. Sledilo je izvajanje 6-metrovk. Izkazal se je vratar Alitre, ki je ubranil dva strela Kamnega, in po zaslugi svojih razpoloženih soigralcev (natančen je bil tudi Aleš) slavil zmago in napredovanje v polfinale.

Prva tekma; ČETRTFINALE:

Alitra 1:1 Kamno (5:3 po 6-metrovkah)

Strelec za Alitro v rednem delu: Aleš

V polfinale so se kasneje prebile vse favorizirane ekipe, že takoj pa se je vedelo, da ekipa Alitre na prvi tekmi polfinala ne bo imela tako težkega dela kot na prvi tekmi. Pravzaprav so na tekmi ves čas prevladovali, si ustvarili veliko priložnosti in tudi trikrat zadeli. Nasprotna ekipa si ni bila sposobna priigrati kake izrazite priložnosti, poskušali so le dobro igrati obrambo, a tudi ta se jim je po drugem prejetem zadetku sesula. Tako so si igralci Alitre prislužili glasen aplavz in napredovali v finale.

Druga tekma; POLFINALE:

Alitra 3:0 Drežnica

Tako je ekipo čakal le še veliki finale. Njihov nasprotnik je bila močna ekipa Tmina, ki je v finale prišla z gol razliko 7:0. Obe ekipi sta prikazali všečen nogomet, nobena pa ni pretirano tvegala. Vseeno je bilo strelov na gol kar nekaj, vedno pa sta posredovala zanesljiva vratarja. Po zadnjem sodnikovem žvižgu je bilo jasno, da se bo turnir končal na najbolj razburljiv možen način. Odločilna pa je spet bila neverjetna obramba vratarja Alitre. Končni izid torej 5:4 in veliko veselje Alitre.

Tretja tekma; FINALE:

Alitra 0:0 Tmin (5:4 po 6metrovkah)

Alitra - Ladra

Organizatorji so turnir končali z razglasitvijo najboljših treh ekip in podelitvijo praktičnih nagrad.

Turnir Ladra 2008; končni razpored:

 1. Alitra
 2. Tmin
 3. Ladra
 4. Drežnica

In kaj je za spletno stran povedal naš član Aleš?

Zelo sem presenečen, da nam je uspelo osvojiti ta turnir. V četrtfinalu smo imeli za nasprotnika eno izmed glavnih favoritov. Po zmagi nad njimi je bilo precej lažje igrati. Tekmo z Drežnico smo najprej vzeli z rezervo, a malo je manjkalo, da bi to obžalovali. Finale je bilo težko, a prvi osvojeni turnir mi bo ostal še dolgo v spominu. Pričakujem pa, da bom na naslednjih turnirjih dobro nastopal tudi za mojo primarno ekipo Kotarji. Obljubim, da bom dal vse od sebe!

Vsekakor v njegovem slogu! Verjamemo, da bo svoje besede le še potrdil!

6 komentarjev

 1. Sej verjetno se vsi sprašujete, od kje jim tako ime…
  Tud mene je ful zanimalo, zato sm prašu Aleša in mi je razložu. Dej prosm ugibite, od kje so to pobrali. Sej če ne bo šlo, vam bo že Aleš povedu 🙂

 2. Tudi mene to zanima že od kar sem izvedel za to ime! Čestitke še enkrat! Zdaj ko se vračaš iz “posoje” pi ekipi z zame nerazložljivim imenom, upam, da boš v enakem stilu nadaljeval tudi v kakšni drugi ekipi… saj veš kero mislim! 🙂 Nihče od nas se ne bo pritoževal! 😉
  Prva priložnost za to bo že v petek na Livških Ravnah v naši paradni disciplini “trojke”, naslednja pa dan kasneje na travnati površini igrišča “Bečje” v Idrskem!

  Upam, da ni v tem imenu kaj srečnega (mogoče je kdo slišal za kitajsko dvigovalko uteži, ki je pred dnevi v Pekingu na OI osvojila zlato… kot ona verjame s pomočjo tega, da si je pred OI spremenila ime po nasvetu šlogarice). Moram čimprej it k tej vsevedni ženi it preverit! Upam, da mi po tem vikendu ne bo treba več to razmišljat! 🙂

 3. Ja jz bi povedu ane, sm ne bom kr vem. Naj se še kak matra 😛

 4. In… odgovor je!? Itak vsi k aktivno sodelujete na strani že veste… razn mene! 😦

 5. Ja odgovor pa pričakujemo od Aleša 😉
  Erik je reku, da že ve, js sm zvedu od Aleša, za Jurca ne vem,…
  Odgovor dobite jutri zvečer!
  Zakaj pa vseeno nebi probu in ugibu, vsaj prvo asociacijo na to besedo?
  Se bomo vsaj malo nasmejali 😛

 6. Od Aleša zaenkrat ne bomo slišali ničesar 😉
  Alitra je podjetje, ki izdeluje tudi športne copate. Pred leti je ekipa iz Idrskega pod tem imenom že nastopala, in zdaj je ime Alešev soigralec pri Kobaridu (doma je iz Idrskega), ponovno obudil…
  Kar neki 🙂 Tolko pisanja da eno enostavno stvar razložiš. 😕

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: