• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Po dveh koronskih letih premora novi prvaki breginjskega turnirja

Po dveh koronskih letih, v katerih zaradi omejitev in preventive malonogometnega turnirja nismo izpeljali, smo letos le dočakali dvanajsto izvedbo naše glavne prireditve. Z odločitvijo o organizaciji turnirja smo kar precej časa odlašali, nato pa se vendarle strinjali, da se je vredno potruditi in vsem nogometa in druženja željnim pripraviti kar se da zabaven in zanimiv dan.

Na zadnjih dveh izvedbah smo imeli večje število prijavljenih ekip, zato smo turnir izpeljali v dveh dneh. Letos za to ni bilo potrebe, saj je bilo prijavljenih sedem ekip. Ponovno smo za sojenje priskrbeli licenciranega sodnika, manjkali pa niso niti fotograf in fantje za zapisnikarsko mizo.

Glede na to, da smo se za izvedbo turnirja odločili precej pozno, letos nismo poskrbeli za srečelov, ki je bil na preteklih izvedbah vselej lepa popestritev za obiskovalce. Ti so vseeno lahko šacali težo pršuta, najmlajši pa se posladkali s sladkorno peno.

Pokali in priznanja

Kot je bilo povedano že prej, se je na letošnji turnir prijavilo sedem ekip. Razporedili smo jih v dve skupini. V skupini A so nastopale tri, v skupini B pa štiri ekipe. Iz vsake skupine sta v polfinale napredovali dve najboljši ekipi.

V skupini A so poleg domačih Kotarjev in Kreda, ki je pod tem imenom nastopil prvič, premierno nastopili Ramoni, mladi fantje iz Breginjskega kota. Ti so si na svojih dveh tekmah prislužili kup odobravanja gledalcev, vseeno pa napredovanje iz skupine in borbo za prvo mesto prepustili izkušenejšima ekipama. Po izenačeni tekmi se je z 1:0 v polfinale kot prvouvrščena ekipa prebil Kred, Kotarji pa so tako zasedli drugo mesto.

Skupino B je s tremi zmagami prepričljivo osvojila Mlekarnca, domača ekipa Bela Nadiža pa s tremi porazi tokrat ni bila konkurenčna. Tako sta se preostali dve ekipi (Žaga in Tik tak) na medsebojni tekmi pomerili za napredovanje med najboljše štiri. S tesnih 4:3 so bili boljši Žagarji.

Prva polfinalna tekma med Kredom in Žago se je končala z neodločenim izidom 2:2. Serija izvajanja šestmetrovk je bila dolga, zaključila pa se je v korist Kreda z 8:7. V drugem polfinalu je bila z 2:0 Mlekarnca boljša od Kotarjev. Ti so bili nato v izvajanju šestmetrovk za tretje mesto uspešnejši od Žage (3:1).

Finale med Kredom in Mlekarnco, ki je sledil, je ponudil marsikaj. Kot se za pravi medsosedski derbi spodobi, so se strasti vnele že kmalu po začetku. Zanimiv prvi polčas je uspešneje končal Kred, ki je vodil z 2:0. Ob polčasu so se zaradi izpada elektrike za dobrih 20 minut ugasnili reflektorji. Daljša pavza pa napetosti ni popolnoma pomirila, saj je bil tudi drugi polčas poln napetosti. Že kmalu v nadaljevanju tekme sta bila dva igralca izključena. Mlekarnca je do konca napadala, Kred pa je po zaslugi razpoloženega vratarja uspel ohraniti mrežo nedotaknjeno in se tako veselil končne zmage.

REZULTATI:

Skupina A:

ŽAGA 7:0 BELA NADIŽA
Aljaž Kurinčič 2, Matej Šulin 2, Nejc Žagar 2, Sandi Nascivera

MLEKARNCA 3:0 TIK TAK
Patrik Ivančič, Miha Konavec, Žan Koren

ŽAGA 0:2 MLEKARNCA
Gašper Konavec, Miha Konavec

BELA NADIŽA 0:4 TIK TAK
Jaka Leban 2, Peter Rutar, Boštjan Skok

TIK TAK 3:4 ŽAGA
Aleš Podobnik, David Rutar, Peter Rutar; Žarko Berginc 2, Nejc Žagar 2

BELA NADIŽA 0:5 MLEKARNCA
Klavdij Ivančič, Gašper Konavec, Miha Konavec, Žan Koren, Blaž Plesničar

Skupina B:

KOTARJI 0:1 KRED
Vladimir Plesničar

KRED 6:1 RAMONI
Rok Fratina 3, Domen Fratina, Jan Lavrenčič, Jani Ručna; Tevž Stamenković

RAMONI 1:3 KOTARJI
Tevž Stamenković; Peter Benedejčič 2, Simon Marcola

Polfinale:

KRED 2:2 ŽAGA (8:7 po penalih)
Jan Lavrenčič, Rok Fratina; Aljaž Kurinčič, Nejc Žagar
MLEKARNCA 2:0 KOTARJI
David Lah, Blaž Plesničar

Za tretje mesto (streljanje penalov):

ŽAGA : KOTARJI (1:3 po penalih)

Finale:

KRED 2:0 MLEKARNCA
Jani Ručna, Jan Lavrenčič

Kred je za nagrado prejel pokal in bone za večerjo. V njihovo last prehaja tudi prehodni pokal, ki je bil kar tri leta v lasti zadnjih zmagovalcev Texasa (ti letos naslova niso branili). Iz vrst zmagovalcev prihaja letošnji najboljši vratar turnirja (Martin Fratina). Nagrado za najboljšega strelca je s petimi zadetki na turnirju prejel Nejc Žagar (Žaga), najboljši igralec turnirja pa je postal mladi up Mlekarnce Blaž Plesničar.

4. mesto – Žaga
3. mesto – Kotarji
2. mesto – DANKÜCHEN studio Šentjur Mlekarnca
2. mesto – DANKÜCHEN studio Šentjur Mlekarnca (skupinska)
1. mesto – Kred
1. mesto – Kred (skupinska)

Vsem ekipam bi se radi zahvalili za udeležbo na turnirju. Hvala tudi vsem obiskovalcem, sponzorjem, donatorjem in članom društva, ki so s svojim delom omogočili uspešno izvedbo turnirja.

KONČNI VRSTNI RED:
1. mesto (pokal + prehodni pokal + bon za večerjo + šampanjec): KRED
2. mesto (pokal + bon za pice + šampanjec): DANKÜCHEN studio Šentjur MLEKARNCA
3. mesto (pokal + plato piva): KOTARJI
4. mesto (pokal + plato piva): ŽAGA

NAJBOLJŠI IGRALEC :
BLAŽ PLESNIČAR – DANKÜCHEN studio Šentjur MLEKARNCA

NAJBOLJŠI VRATAR:
MARTIN FRATINA – KRED

NAJBOLJŠI STRELEC:
NEJC ŽAGAR – ŽAGA (5 golov)

Seznam igralcev po ekipah in slike vseh ekip:

BELA NADIŽA: Srečko Gašperut, Mitja Gruntar, Aleš Keržič, Andrej Lavrenčič, Luka Lenkič

Bela Nadiža

DANKÜCHEN studio Šentjur MLEKARNCA: Tomaž Gregorčič, Klavdij Ivančič, Patrik Ivančič, Gašper Konavec, Miha Konavec, Žan Koren, David Lah, Blaž Plesničar, Jaka Skočir, Kevin Skočir

Danküchen studio Šentjur Mlekarnca

KOTARJI: Peter Benedejčič, Simon Čebokli, Aleš Gašperut, Robi Gašperut, Kristjan Ivančič, Marko Lazar, Simon Marcola, Jure Rakar

Kotarji

KRED: Damijan Fratina, Domen Fratina, Martin Fratina, Rok Fratina, Jan Lavrenčič, Vladimir Plesničar, Jani Ručna, Anže Štih, Matjaž Žuber

Kred

RAMONI: Aljaž Lavrenčič, Vid Lavrenčič, Aljaž Menič, Tevž Stamenković, Matija Terlikar, Rok Tonkli

Ramoni

TIK TAK: Erik Četrtič, Jonatan Golja, Jaka Leban, Aleš Podobnik, David Rutar, Miklavž Rutar, Peter Rutar, Boštjan Skok

Tik tak

ŽAGA: Žarko Berginc, Amadej Klobučar, Aljaž Kurinčič, Anže Kurinčič, Sandi Nascivera, Matej Šulin, Rene Zorko, Nejc Žagar

Žaga

FOTO GALERIJA DOGAJANJA:

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: