• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

Miguel v heads-upu za piko na i odpravil lanskega zmagovalca

Poker pr' Kuzmu 17

Najboljši štirje na 3. turnirju v pokru

Poker v organizaciji našega društva počasi postaja stalnica. Na tretjem poker turnirju, ki je potekal v soboto, 20. decembra, v baru pr’ Kuzmu, se je ponovno nabralo lepo število igralcev, ki so želeli preizkusiti svoje znanje in srečo. Skupaj se je na vabilo odzvalo 15 igralcev, ki smo jih po žrebu razporedili za dve mizi. Vsak od igralcev je prejel po 500 začetnih žetonov, stave (blindi) pa so se sorazmerno s časom poviševale. Na vsako uro igranja je igralcem pripadal krajši odmor, v začetku pa je veljal dogovor, da za deljenje kart poskrbi igralec, ki je v tekoči igri na poziciji delilca.

Igralci pri obeh mizah že na samem začetku niso varčevali s svojimi žetoni. Igra je bila precej agresivna, na kar nas nedvomno opozori tudi dejstvo, da je že v prvi uri igro zapustila četverica. Na prvi mizi sta se prva morala posloviti Slavko in Matej, ki sta skupaj klonila proti boljšim kartam lanskega zmagovalca Andreja F. Prvega odmora nista dočakala niti Luka in Miha na sosednji mizi. Po odmoru je najprej sledilo slovo Tomaža, kmalu za njim pa je kupček žetonov splahnel še Andreju L. Tako je obstal tik pred finalno mizo, kjer je lani zasedel končno 8. mesto. Ostala deveterica si je torej priborila mesto za finalno mizo.

Kar dolgo smo čakali na naslednjega, ki se je moral posloviti od borbe za najvišja mesta. Prva žrtev finalne mize je bil Blaž, kmalu za njim pa je z nizkim parom izgubil še Srečko. Nesrečno se je končala tudi pot Gašperja in Robija in za finalno mizo je ostalo samo še pet tekmovalcev. Naslednji je po nekaj napetih igrah in preobratih izpadel Rok. Največji kotarski favorit Mitja je za las zgrešil mesto med tremi najboljšimi, se je pa zato moral zadovoljiti z delom denarne nagrade. Tudi borba med najboljšimi tremi je postregla z nekaj zanimivimi preobrati in močnimi stavami. Najkrajšo je potegnil Anže in tako osvojil tretje mesto, za zmago pa sta se pomerila Andrej F. in Miguel. Prvi se je na turnirju znova odlično izkazal in po lanski lovil drugo zaporedno zmago, drugi pa se je turnirja udeležil prvič in takoj dobil možnost za prestižno trofejo. Na koncu jo je tudi osvojil, zmago sta mu prinesla pikov kralj in križeva štirica.

Miguel je na koncu poleg diplome, pokala in denarne nagrade prejel še čestitke in darilo gostinca Valterja, ki se je skupaj s sinom (Marko je član našega društva) ponovno izkazal s hitro in ugodno postrežbo ter pripravo prostora, ki je tudi letos nudil veliko zadovoljstva navdušenim pokerašom.

Zadovoljni smo z udeležbo in odzivom igralcev, ki so v večini preživeli lep večer in se v sproščenem ambientu zabavali. Nekaj igralcev se je turnirja udeležilo še tretje leto zapored, bilo pa je kar nekaj novih obrazov. Najboljšim igralcem še enkrat čestitke, vsem pa zahvala za udeležbo.

Končni vrstni red:

 1. Miguel Uršič (pokal, 40 % prijavnine in diploma)
 2. Andrej Faletič (pokal, 30% prijavnine in diploma)
 3. Anže Štih (pokal, 20 % prijavnine in diploma)
 4. Mitja Gruntar (10 % prijavnine in diploma)
 5. Rok Cencič (diploma)
 6. Robi Gašperut (diploma)
 7. Gašper Konavec (diploma)
 8. Srečko Gašperut (diploma)
 9. Blaž Crivellari (diploma)
 10. Andrej Lavrenčič
 11. Tomaž Stres
 12. Miha Konavec
 13. Luka Volarič
 14. Matej Gorenšček
 15. Slavko Komunjar

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: