• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Na gasilskem domu v Breginju prvi AED v občini Kobarid

Na gasilskem domu v Breginju je dobil stalno mesto prvi javno dostopni (24/7) defibrilator v naši občini. V soboto, 5. oktobra, smo vsi sodelujoči pri projektu, skupaj z lepim številom krajanov in ostalimi gosti, na prijetni otvoritveni slovesnosti predali napravo javni uporabi.

Pri projektu je sodelovalo veliko število posameznikov, služb in društev. Na pobudo službe nujne medicinske pomoči (NMP) iz Tolmina se je Območno združenje Rdečega križa (OZRK) Tolmin odzvalo z idejo, da bi defibrilator v njihovi lasti dali na razpolago javnosti. Kmalu je bila znana tudi lokacija – zaradi velike oddaljenosti kraja in drugih specifik je bila naprava “dodeljena” Breginju.
Ideja o smotrnosti in potrebnosti opremljenja Občine Kobarid s defibrilatorji je bila s strani Saša Rosiča (služba NMP Tolmin) kasneje predstavljena tudi vsem krajevnim skupnostim na sestanku le-teh na občini Kobarid.

Pred dokončno selitvijo naprave je bilo potrebno poskrbeti še za novo “bivališče”. Krajevna skupnost Breginj se je strinjala s predlogom našega društva, da z dobrodelnim srečolovom v sklopu našega malonogometnega turnirja poizkušamo zbrati potrebna sredstva za nakup omarice za javno namestitev. Ta ideja nam je s pomočjo pridnih članic in članov, številnih donatorjev, sponzorjev in obiskovalcev turnirja tudi uspela, tako da je bilo potrebno pred zaključkom projekta zgolj počakati na dostavo in montažo omarice. KS Breginj je prevzela skrbništvo nad napravo in plačilo vseh bodočih popravil in vzdrževanj, PGD Breginj pa je odsotopilo prostor za montažo (omarice in obveščevalnih tabel) in prevzelo stroške porabe električnega toka.

V bližnji prihodnosti planiramo še izvedbo tečaja oz. usposabljana za rokovanje s to napravo – o terminu in ostalih podrobnostih boste gospodinjstva v KS Breginj prejela vabila, ostali znanja željni pa za več informacij spremljajte našo spletno stran oz. naš Facebook profil!

Krajani KS Breginj se zahvaljujemo vsem, ki ste kakorkoli pripomogli, da smo v Breginju z okoliškimi kraji bogatejši za to pomembno pridobitev! Pa naj drži to, kar je bilo večkrat izpostavljeno na otvoritvi – da ga ne bi nikoli rabili, če pa bo že potrebno, da bi ga uporabili!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: