• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Prvič postali zmagovalci Lojzetovega memoriala

Pa smo le dočakali zmago na Lojzetovemu memorialnemu turnirju v Podbeli, ki je letos potekal v nedeljo, 22. septembra. Z veseljem se vsako leto odzovemo vabilu organizatorjev in se udeležimo tega prijetnega športno-družabnega dogodka. Kot kaže je, vsaj za nas, ta jesenski termin zelo ugoden, saj smo se turnirja tokrat udeležili že šestič zapovrstjo. Dan prej, v soboto, je bil na istem kraju odigran tudi veteranski turnir!

Breginj: Igor, Robi, Aleš, Jure, Andrej, Simon M., Mitja G.

Predtekmovanje; skupina D, prva tekma (15.00)

Breginj 4 : 1 (3:0) Pleterje / Simon M. 3, Aleš

Začeli smo odločno in utrujene nasprotnike (tik pred to tekmo so izgubili v težki tekmi z Idrskim) kmalu postavili v težak položaj. Do polčasa smo lahko le uživali v izjemni strelski predstavi Simona M.! V drugi del so krenili nasprotniki odločeni, da poizkusijo izid izenačiti, toda izjemne obrambe Igorja in pametno zadrževanje žoge v naših nogah so bile dovolj, da smo tekmo mirno pripeljali do konca.

Predtekmovanje; skupina D, druga tekma (15.40)

Breginj 0 : 2 (0:1) Idrsko

Po dokaj zanesljivi zmagi na prvi tekmi in porazu na drugi, smo se z nekaj sreče oz. ugodnimi izidi v ostalih dveh skupinah uspeli uvrstiti v polfinale kot najboljša drugouvrščena ekipa. Naključje je hotelo, da smo si hkrati s prodorom v polfinale zagotovili še možnost popravnega izpita proti ekipi Idrskega, katera nas je dokaj gladko odpravila v skupinskem delu.

Polfinale (17.00)

Breginj 2 : 2 (1:1) Idrsko; 4:3 (po penalih) / Aleš 2; (Aleš, Robi, Srečko, Andrej)

Po rednem delu polfinalne tekme smo si dvakrat po zaslugi zadetkov Aleša izborili priključek. Svoje je ob remiju (2:2), s katerim se je tekma tudi zaključila, dodal tudi naš vratar Igor, ki je tako na tej tekmi kot skozi celoten turnir branil vrhunsko. Izenačen izid zahteva za določitev zmagovalca izvajanje penalov, pri tem pa smo bili bolj zbrani in se tako uvrstili v finale.

Finale (18.00)

Breginj 1 : 0 (0:0) Podbela / Robi

V finalu nas je čakala precej pomlajena domača zasedba. Fantje iz Podbele in okolice so na tem turnirju prikazali veliko znanja in želje, tako da nam je bilo jasno, da nas čaka težko delo. V prvem delu nobeni izmed ekip ni uspelo zatresti mreže nasprotnika, je pa kmalu po začetku drugega polčasa to uspelo Robiju. Pri lepo zvedeni akciji iz kota je obramba Podbele malce zamudila in bila za to kaznovana. Podaja Aleša je bila izjemno natančna, v kazenskem prostoru pa se je dobro znašel Robi in žogo poslal pod prečko. Ta zadetek je bil, kot se je na koncu izkazalo, dovolj, da smo domov prvič odnesli najvišjo lovoriko.

Hvala organizatorjem za gostoljubje. Upamo, da se nam tudi prihodnje leto uspe zbrati v zadostnem številu in da se ponovno udeležimo tega čudovitega dogodka.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: