• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Na loškega sejma dan

Približno 15 let je že minilo odkar so krajani Logje nazadnje praznovali oz. organizirali loški sejm (»sanjn« po loško). Letos so se mladi iz te vasice odločili, da poskusijo pretekli duh tega praznika obuditi.

Prvi vikend v septembru, ko je bil tudi v preteklosti dan namenjen temu dogodku, so začinili s preteklo nedeljsko navado, turnirjem v trešetu. Da je bilo dogajanje tudi glasbeno obarvano, je poskrbel harmonikaš Tadej, na pohvale vredno lastno pobudo pa je dogajanje popestrila tudi harmonikašica Beti. Lačni so se lahko nasitili s čevapčiči, za degustacijo so bili na voljo celo breginjski štruklji, narejeni po loškem receptu. 😉

Turnirja se je udeležilo 9 parov in nad pričakovanji velika število ljudi. Tretje mesto se je za las izmaknilo iz rok »veteranoma v trešetu« Silvu Balohu in Srečku Rosiču. To mesto sta zasedla vztrajna Sandi in Balky. Drugo mesto je po napetem finalu pripadlo mojstroma Radu Žagarju in Marku Sabotiču. Laskavi naslov prvega mesta si je priborila prijateljska zasedba z livškega Kim&Čedajc. Nagrado si je za borbo zaslužila še edina udeleženka turnirja Mojca Živec Lavrenčič. Ostali udeleženi so navedeni na koncu članka.

Pri organizaciji prijetnega večera so nam z donacijami nagrad pomagali Eko kmetija Robidišče in čebelarstvo Baloh – Parin. Najlepše se jim zahvaljujemo.

Vsem udeleženim pa se zahvaljujemo za obisk in dobro voljo.

 

Udeleženci turnirja:

Iggy perry and miti grunti

Sandi in Balky

Pospravi za seboj (Robi in Simon)

Silvo in Srečko R.

Marko in Rado

Kim&Čedajc

Srečko G. in Mojca

Marko in Valter

Andrej in Matevž

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: