• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

Prvi poker turnir pripadel Roku

Za prvi poker turnir v organizaciji našega društva je bilo kar precej zanimanja, in presenečeni smo bili, ko so bila vsa mesta popolnjena že dan pred pričetkom turnirja. Žal nam je za vse, ki so se želeli prijaviti, a bili prepozni, vendar se bo v prihodnje gotovo našel prostor tudi zanje.

Turnir je potekal v baru Pr’ Kuzmu, ki je za tovrstno tekmovanje eden najbolj posrečenih prostorov. Osemnajst tekmovalcev smo razdelili za dve mizi, vsak od njih pa je prejel po 500 žetonov. Sorazmerno s časom so se višale tudi stave (blindi), na vsako uro igranja pa je sledil krajši odmor. Karte je delil igralec, ki je bil takrat na vrsti, šele na finalni mizi smo dodali delilca, ki je malce “razbremenil” najboljše. 😀

V začetku je bilo na obeh mizah opaziti kar nekaj nervoze in treme, oboje pa je hitro izginilo in razvil se je napet in trd boj za vsako igro. Prva žrtev turnirja je bil Matevž, v zgodnji fazi pa je izpadel tudi eden glavnih favoritov za končno zmago Mitja. Najstarejši (in morda najbolj izkušen?) igralec Andrej K. je prav tako moral stisniti roko nasprotniku z boljšimi kartami. Jasmina, edina punca na turnirju, se je kar dobro držala, žal pa naletela na srečnejšo roko nasprotnika in turnir končala na 11. mestu. Z desetim mestom je tik pred finalno mizo obstal Robi.
Na finalni mizi je majhno število žetonov v all-in najprej prisililo Andreja F., kmalu za njim pa je po nesrečnem “riverju” iz igre izpadel Srečko. Kasneje je vse tvegal Tomaž, a ostal praznih rok, za njim pa sta se od turnirja in denarnih nagrad poslovila Blaž in Sebastjan. Z majhno denarno nagrado se je moral zadovoljiti Denis, nekoliko večja (vključno s pokalom za 3. mesto) pa je pripadla Dejanu.
Spremljali smo tudi napet “heads up” obračun, v katerem sta se pomerila Miha in Rok. Mihu se je skozi turnir kar nekajkrat nasmehnila sreča, z dobro in tvegano igro pa se je nekaj časa spogledoval celo z zmago. Na koncu je zmaga pripadla Roku, ki je bil večidel turnirja vodilni po žetonih, končno veselje pa sta mu prinesli karti 10 v srcu in 9 v križu. In da ne pozabimo – Rok je skozi celoten turnir nosil majico z napisom našega športnega društva! 😉
Poleg pokalov, katere so prejeli najboljši trije (vsi trije Potočani), je vseh devet igralcev, ki so se uvrstili na finalno mizo, prejelo diplomo.

Skozi celoten turnir je bilo opaziti, da je poker kar popularen med igralci, ki so se ga udeležili, in mnogi so že izrazili željo, da s prirejanjem poker turnirjev nadaljujemo. Glede na dober odziv, na prijateljsko in sproščeno vzdušje, ki je na turnirju prevladovalo, ter pravo mero tekmovalnosti, za organizacijo tovrstnih turnirjev v prihodnje ni potrebno skrbeti.
Organizatorji bi se radi zahvalili vsem, ki ste se turnirja udeležili, zahvala pa gre seveda tudi neumornemu gostincu Valterju, ki nam je odstopil prostor in skrbel za suha usta vseh udeležencev. 😀

Končni vrstni red:

 1. Rok Cencič (pokal, 40 % prijavnine in diploma)
 2. Miha Konavec (pokal, 30% prijavnine in diploma)
 3. Dejan Pavlin (pokal, 20 % prijavnine in diploma)
 4. Denis Čebokli (10 % prijavnine in diploma)
 5. Sebastjan Kolenc (diploma)
 6. Blaž Hrast (diploma)
 7. Tomaž Stres (diploma)
 8. Srečko Gašperut (diploma)
 9. Andrej Faletič (diploma)
 10. Robi Gašperut
 11. Jasmina Rosič
 12. Tilen Rihter
 13. Andrej Konavec
 14. Andrej Lavrenčič
 15. Blaž Crivellari
 16. Mitja Gruntar
 17. Marko Marcola
 18. Matevž Terlikar

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: