• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Tudi letos o dobitniku prehodnega pokala odločale šestmetrovke

Glavni sponzor turnirja - podjetje X-POINT

Še tretje leto zapored smo bili priča izjemnemu ambientu na malonogometnem turnirju v Breginju. Vreme tudi tokrat organizatorjev in obiskovalcev ni pustilo na cedilu, saj je sleherni posameznik v hudi pripeki iskal svoj košček sence, kjer si je lahko v miru ogledal kakšnega od zanimivih in napetih dvobojev. Dogajanje je skozi celoten dan potekalo nemoteno, za to pa so v veliki meri zaslužni vsi člani društva in drugi posamezniki, ki so pred in na turnirju pošteno poprijeli za delo. Vsako leto je tudi njim lažje, saj so na dosedanjih izvedbah turnirja pridobili veliko izkušenj. Vse skupaj je torej teklo zelo tekoče. Dogajanje je na koncu popestrila domača rock skupina The Name, ki je obiskovalce zadržala tudi po koncu tekmovalnega dela. Z obiskom nas je počastila tudi županja Darja Hauptman, ki je na odru pohvalila izvedbo turnirja, organizatorjem zaželela veliko uspešno izpeljanih turnirjev v bodoče, pomagala pa je tudi pri podeljevanju nagrad najboljšim.


Na turnirju je letos nastopilo osem ekip. Razdeljene so bile v dve skupini. Po skupinskem delu sta iz skupine A napredovali ekipi Sarma bar in Bela Nadiža, iz skupine B pa Jani Ručna in Kotarji. Slednji so v prvem polfinalu premagali Sarma bar šele po streljanju šestmetrovk (te so bile ponovno nesrečne za ekipo iz Sužida – še tretje leto so namreč obstali v polfinalu), ekipa Jani Ručna pa je uspela streti dober odpor domačinov in v drugem polfinalu slavila z 2:0. Po streljanju šestmetrovk je tretje mesto osvojila ekipa Sarma bar, četrto mesto pa je tako pripadlo Beli Nadiži.
V velikem finalu sta se pomerili ekipi Kotarji in Jani Ručna. Videli smo izjemno tekmo, na kateri so domačini kar trikrat vodili, a nasprotni ekipi je vselej uspelo izenačiti. Na koncu so odločali streli z bele točke, kjer se je izkazal vratar ekipe Jani Ručna ter z dvema obrambama priboril prvo mesto svoji ekipi. Zaradi teh dveh obramb in dobrega branjenja skozi celoten turnir si je Boštjan Skočir na koncu prislužil pokal za najboljšega vratarja. Tudi za najboljšega igralca je bil izbran član zmagovalne ekipe – to je postal Jani Ručna. Poleg obeh pokalov je ekipa prejela še nagrado glavnega sponzorja prireditve – podjetja X-POINT (bon za rafting) ter velik šampanjec. Kotarji so v svojih vrstah imeli najboljšega strelca turnirja. S šestimi goli je to postal Robi Gašperut.

Zmagovalci turnirja - ekipa Jani Ručna

2. mesto so osvojili domači fantje - ekipa Kotarji

Kotarji - ekipna slika

Sarma bar tako kot lani

Kapetan t.i. drugega kotarskega moštva Branko je visoko dvgnil pokal za (nepričakovano) 4.mesto

Bela Nadiža - ekipna slika

Najboljši igralec in varuška 😉 turnirja - Jani Ručna

Robi Gašperut je največkrat zatresel mrežo nasprotnikov

Boštjan Skočir je odlično opravil svoje delo - z obrambama šestmetrovk v finalu je bil najzaslužnejši za zmago svoje ekipe

Poleg vseh štirih ekip, ki so prejele pokale, so se v dobri luči prikazale tudi vse ostale ekipe. V polfinale se ni uspelo prebiti Turi, Topolinu 69, Prijateljem iz Prosnida ter Alitri – Bife Z´deru. Zadnji so bili še najbližje napredovanju, a zaradi nekoliko spremenjenega točkovanja in večje vrednosti zmage po penalih v primeru neodločenega izida prav zaradi dveh “porazov” po streljanju šestmetrovk zaostali za Belo Nadižo.

Upamo, da so bili vsi obiskovalci z izvedbo turnirja zadovoljni. Trudimo se izpeljati čim bolj zanimivo in bogato prireditev, in veseli nas dejstvo, da se nekatere ekipe rade vračajo. Hvala vsem, ki ste pomagali pri izvedbi turnirja, hvala skupini The Name, ki je še enkrat dokazala, da zna narediti dober žur, pa gospe županji za obisk. Nazadnje še velika zahvala vsem ekipam, ki so se potile na vročem asfaltu in prikazale kvalitetno in fair igro. Se vidimo prihodnje leto!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: