• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Šest velikih točk Kotarjem

V nedeljo, 12. decembra, je bilo v kobariški športni dvorani na sporedu pet tekem zimske rekreacijske lige. Kar na štirih tekmah so se med seboj pomerile ekipe iz “rdeče skupine”, zaostalo tekmo “modre skupine” pa sta nadoknadili ekipi Cezar in Tatanka. Na vseh petih obračunih je bilo zelo zanimivo. Tatanka je strla odpor precej neučinkovitega Cezarja (5:1), Kamp Nadiža je morala prvič v letošnji sezoni priznati premoč – premagala jih je ekipa Idrsko (0:3), Livek pa na dveh težkih in izenačenih dvobojih ni uspel iztržiti niti točke. Premagali so jih Kotarji (0:1) ter Kovi (4:6). Za razliko od njih pa so bili Kotarji na svojih dveh tekmah precej uspešnejši; osvojili so vseh šest točk in se povzpeli na drugo mesto v skupini. Na široko so si torej odprli tudi pot v najmočnejšo skupino (skupina “za prvaka”), ki se bo igrala v januarju in februarju. Vendar je pred Kotarji še ena tekma, na kateri si bodo morali uvrstitev v najmočnejšo skupino dokončno zagotoviti.

Za Kotarje je veliko štela prva tekma, saj je šlo za dvoboj zelo izenačenih ekip. To se je pokazalo tudi na terenu, saj je bila tekma gotovo privlačna za gledalce, kateri so lahko videli veliko napadov, strelov, atraktivnih obramb …
Druga tekma je bila zanimiva predvsem zaradi tega, ker so jo Kotarji igrali takoj za prvo. Pojavljalo se je vprašanje, kako tekmo čim lažje pripeljati do konca, a odgovor je bil hitro znan. Kljub utrujenosti so namreč Kotarji prevzeli pobudo in tekmo po manj zanesljivem prvem polčasu uspešno izpeljali do konca ter slavili prepričljivo in zasluženo zmago. Naj še povemo, da je na zimski ligi tokrat prvič za Kotarje nastopil Tine Brus, ki se je na drugi tekmi dvakrat vpisal med strelce.

ZRL Kobarid, 3. krog (zaost. tekma);

Kotarji 1 : 0 (0 : 0) Livek / Darko

Kotarji: Marko M., Jure, Aleš, Robi, Simon Č., Darko, Erik, Simon M., Sandi, Tine

Tekma je bila od samega začetka precej zanimiva in polna priložnosti. Kar nekajkrat sta se izkazala odlična vratarja, ki sta krotila vse strele na gol in tako v obup spravljala napadalce obeh moštev. Edini zadetek na tekmi je padel v prvih minutah drugega polčasa, ko je po podaji Erika pred golom dobro odreagiral Darko in žogo le poslal za hrbet vratarju Livka. Do konca tekme so Kotarji uspešno krotili vse napade nasprotnikov. Ti so zatresli tudi prečko, za kaj več pa niso imeli časa. Kotarji so se tako veselili tesne in zelo pomembne zmage.

ZRL Kobarid, 6. krog;

Kotarji 7 : 3 (2 : 0) Dream Team / Sandi 2, Robi 2, Tine 2, Jure

Kotarji: Marko M., Jure, Aleš, Robi, Simon Č., Darko, Erik, Simon M., Sandi, Tine

Kotarji so na parket stopili le par minut po koncu njihove prve tekme. Pri njih je bilo opaziti rahlo utrujenost, a ta na sam potek tekme ni imela odločilnega pomena. Naši fantje so namreč celotno tekmo nadzirali dogajanje na igrišču. V prvem polčasu so potrebovali kar nekaj časa, da so našli pot v nasprotnikovo mrežo. Prvi zadetek je dosegel Jure, kmalu za njim pa se je veselil še Sandi. V drugem polčasu smo lahko videli kar osem zadetkov. Pri Kotarjih je še svoj drugi zadetek na tekmi dosegel Sandi, do konca srečanja pa sta vsak po dvakrat zadela tudi Robi in Tine. Za slednjega sta bila, kot smo v poročilu že omenili, to prva zadetka za Kotarje na zimski ligi. Trikrat so se zadetka veselili tudi nasprotniki.

V skupino “za prvaka” se bodo po končanem zadnjem kolu prvega dela lige, ki bo na sporedu to soboto, uvrstile vse prvo- in drugouvrščene ekipe ter najboljša tretjeuvrščena ekipa. Kotarjem tako na zadnji tekmi proti Kamp Nadiži zadostuje že neodločen rezultat, ob ugodnem razpletu v drugih dveh skupinah pa si lahko privoščijo celo poraz.

Lestvici skupin, v katerih nastopata naši ekipi:

RDEČA SKUPINA
Mesto: Ekipa: T Z R P DG PG GR TOČ
1 Kovi
5 4 1 0 28 9 +19 13
2 Kotarji
5 4 0 1 19 6 +13 12
3 Kamp Nadiža
5 3 1 1 15 7 +8 10
4 Idrsko
5 2 1 2 12 9 +3 7
5 Oplast U-16
5 2 0 3 13 19 -6 6
6 Livek 5 1 1 3 16 12 +4 4
7 Dream team
6 0 0 6 8 49 -41 0

6. krog; 12/12/2010:
Kotarji 1:0 (0:0) Livek
Kotarji 7:3 (2:0) Dream team
Livek 4:6 Kovi
Kamp Nadiža 0:3 Idrsko
Oplast U-16 prosti

ZELENA SKUPINA
Mesto: Ekipa: T Z R P DG PG GR TOČ
1 Agencija Metulj
4 4 0 0 33 5 +28 12
2 Bar Form Kamno
4 3 0 1 8 7 +1 9
3 Barbarossa 4 2 0 2 17 8 +9 6
4 Medigo 4 2 0 2 20 16 +4 6
5 Glejštarji 4 1 0 3 10 12 -2 3
6 ŠD Breginjski kot
4 0 0 4 3 43 40 0

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: