• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

Smučarska sezona odprta

Pretekli vikend so na svoj račun prišli vsi ljubitelji smučanja, bordanja, sankanja, “šlaufanja”, “ufanja”, torej vsi tisti, ki so jim zimski športi, zabava in druženje na ter ob snegu v veselje.
Po dolgih letih je namreč v soboto in nedeljo ponovno obratovalo smučišče v Breginju, glede na lokacijo, kjer se nahaja, bolj znano pod “lokalnim” imenom “Brginc”.

V petek smo člani športnega društva poskrbeli za utrditev proge in po dolgotrajnem “prepričevanju” 🙂 in mnogih popravilih uspeli zagnati motor vlečnice (manjša vlečnica na vrv). Najbolj neučakani so se tako spuščali po smučišču takoj po postavitvi vlečnice (v soboto popoldan), veliko več pa je bilo udeležencev nočne smuke. Po osvetljeni progi so se pozno v noč z različnimi “pripomočki” spuščali  zabave in adrenalina željni, ob zelo mrzli noči pa je bilo na vrhu proge tudi kuhano vino za najbolj premražene. Vlečnica je obratovala tudi v nedeljo popoldan, ko so na svoj račun prišli mlajši in tisti, ki dan prej niso bili prisotni na nočni smuki.

Upamo, da slabo vreme, ki je napovedano za teden pred nami, ne bo “pobralo” celotne snežne podlage, in da bo letošnjo zimo vlečnica še kdaj “zaropotala”!

4 komentarji

 1. Ma dej, še tist edini vikend k ostanem v Lj mi je pol žal!

 2. Ja res škoda, da te ni blo… Bi blo še bl zakon. 🙂
  Sam sm bil v soboto med največjimi navdušenci nad šlaufom in ufotom… 😀
  Upejmo, da bo drug teden še možnost za kak spust, čeprav glede na napovedi dvomim. :S

 3. Dodanih je še nekaj slik z vikend dogajanja na smučišču! V kratkem bomo dodali še kakšno sliko iz sobotne nočne smuke!
  Zadnja slika pa prikazuje trenutno stanje… torej na današnji dan (8. 12. 2010) … Stanje ni ravno rožnato oz. skorajda je, če dobesedno upoštevamo to besedno zvezo – rožnato stanje! 😉

 4. Dans je podlaga še v precej slabšem stanju kot včeraj… pol površine trava, pol sneg! Če ne bo še kaj zapadlo ne bo zaenkrat nič več s smučajnjem!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: