• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Sobotni trio …

V soboto, 2. oktobra, se je v Breginju z bližnjo okolico dogajalo mnogo zanimivega. Glede na raznoliko “ponudbo” dogodkov je lahko na svoj račun prišel vsak, ki si je ta dan zaželel športnih, kulturnih ali zabavnih vsebin.

Dnevna ponudba se je začela s tradicionalnim pohodom Breginj – Brezje, ki ga vsako leto prireja planinski odsek Breginj. Pohodnikom so na voljo tri različno zahtevne poti, vse pa vodijo do istega cilja – italijanske obmejne vasice Brezje. Od tam je nazaj do Breginja za udeležence organiziran prevoz, tradicionalno pa ob vrnitvi vse pohodnike pričaka tudi topel obrok.

Večina pohodnikov se je do zgodnjega popoldneva vrnila s pohoda, ravno prav za kulture oz. etnologije željne. V spomeniškem jedru v Breginju se je namreč preko celotnega popoldneva odvijala prireditev Legenda.fest. Organizatorji, med katerimi je v manjšem obsegu sodelovalo tudi naše društvo, so poskrbeli za zelo raznovrsten program. Od okrogle mize z arhitekturno-kulturno tematiko, otvoritvijo dveh razstav (arhitektura Robidišč in rezijanska kultura), številnih nastopov pevskih, igralskih in plesnih skupin, pa vse do predstavitve starih običajev, oblačil in tradicionalnih jedi. Vsekakor zelo zanimiva prireditev, ki je bila med krajani dobro sprejeta, tako da upamo, da bo tudi v prihodnjih letih v ponudbi poletnih prireditev v Breginjskem kotu.

Ob izteku meseca septembra je uspešno diplomiral naš član Peter Rosič in tako v “čast” temu uspehu pri “Vili” pripravil pogostitev in s tem poskrbel za zaokrožitev res raznovrstne sobotne “ponudbe”!
V imenu vseh članov društva Petru iskreno čestitamo in mu želimo veliko uspehov pri iskanju dela in zadovoljstva v novem življenjskem obdobju!

2 komentarja

  1. Sm bil povsod, in povsod je blo super! 🙂

  2. Je blo res pestro in na vseh “frontah” zelo zanimivo…! 😉

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: