• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

Igrišče v Breginju počasi dobiva novo (lepšo) podobo!

Skorajda vsakodnevne športne aktivnosti ter obilica dela na našem “primarnem” igrišču v Breginju  so nas v lepih poletnih dneh zadrževali daleč stran od doma in računalniških ekranov, tako da ažurnost naše spletne strani ni bila ravno na vrhunskem nivoju, kar bomo poizkušali čim prej nadoknaditi. Kot smo omenili, je bilo to poletje namenjeno oz. podrejeno predvsem ureditvi igrišča v Breginju. Celoten potek obnovitvenih del, podprt s slikovnim gradivom, si boste lahko ogledali v nadaljevanju tega zapisa …

Obstoječa športna igrišča v naših krajih so bila dolgo časa preveč zapostavljena, saj kot kaže ni bilo med prebivalci Breginjskega kota niti želje niti volje, da bi se zadeva premaknila na bolje oziroma vsaj sledila toku časa. Razen redkih izjem je bilo tako vse do lanskega leta, ko je zob časa močno načel vso opremo na igrišču v Breginju in smo mladi uporabniki tega objekta ugotovili, da tako preprosto ne gre več naprej. Tudi to je bil eden izmed razlogov, da smo se formirali v športno društvo in s ciljem spremeniti stvari na bolje pošteno pljunili v roke. Pri tem nas je podpirala misel, da tako sebi, kot tudi drugim, ponudimo kar se da sodobne in za rekreacijo varne objekte.

Želja po rekreiranju in druženju je prisotna pri večini posameznikov, kar se je potrdilo pri delovanju našega društva v preteklem obdobju, saj se nam je pri rekreacijskih aktivnosti pridružilo kar nekaj “novincev” oz. se je iz “pokoja” vrnilo kar nekaj nekdanjih rekreativnih športnikov.

Je pa za izvajanje raznih športnih vsebin nujno potrebna urejena infrastruktura, kar je zaradi visokih finančnih vložkov, ki jih le-ta zahteva, mnogokrat velik problem.
Mi imamo na tem področju srečo, saj smo deležni velike mere posluha s strani Občine Kobarid, za kar se ji najlepše zahvaljujemo. Naši pogovori sicer potekajo z oddelkom, pristojnim za urejanje športne infrastrukture oziroma vodjo le-tega, Urško Lazar, ki si zasluži še posebno zahvalo za vso pomoč, razumevanje in potrpežljivost.

Za ogromno število ur opravljenega prostovoljnega dela si pohvale zaslužijo vsi člani društva in ostali posamezniki, ki so priskočili na pomoč ter s svojimi nasveti in opremo pripomogli k uspešni izvedbi del.
Za občutek bralcev o tem, koliko odrekanja in časa so člani in vsi preostali prostovoljci samo letos vložili v izvedbo dosedanjih del, naj omenimo, da je bilo skupaj opravljenih okoli 850 prostovoljnih ur. Do dokončanja vseh predvidenih del v tej fazi pa se bo številka še nekoliko dvignila.

V nadaljevanju predstavljamo, kaj vse nam je uspelo postoriti v letošnjem letu, vse skupaj pa boste lahko videli tudi v galeriji na koncu članka.

Izvedena dela:

 • risanje črt za mali nogomet in košarko;
 • “temelj” med nosilnimi stebri mreže za golom (dolžina ~24m);
 • odstranitev stare (žične) in barvanje ter montaža nove (železobetonske) mreže za golom (~24m x 4m);
 • izkop jame za temelje in izdelava betonskih temeljev za košarkaško konstrukcijo;
 • barvanje košarkaških konstrukcij;
 • pričvrstitev (privijačenje) golov v za to predhodno zabetonirane temelje.

V tej fazi obnove je potrebno izvesti še privijačenje obeh košarkarskih konstrukcij skupaj z montažo tabel in obročev.

Skoraj ves material, ki smo ga potrebovali pri izvedbi zgoraj opisanih del in plačilo izvajalca za risanje črt (izvajalec – CPG) je prispeval lastnik objekta, torej Občina Kobarid!

Želje za naprej? Želje sovpadajo potrebam, potrebe pa se z rastjo društva seveda večajo oz. se pomanjkanje določenih infrastrukturnih elementov samo potencira. Pri dosedanjem delovanju se je že mnogokrat izkazalo, da je glavna pomanjkljivost igrišč v Breginjskem kotu razsvetljava.
Glede na pretekle rekreacijske dejavnosti in bogatejše izkušnje z organizacijo malonogometnega turnirja, lahko še enkrat več potrdimo, da bi ta pridobitev predstavljala ogromno in naše aktivnosti le še povečala. A za zdaj to ostaja le želja, obljubimo pa, da bomo naredili vse, kar je v naši moči in poskusili zadani projekt v prihodnje tudi uresničiti.

One Response

 1. Vidim, da se ni končalo samo pri vabilu na delavno akcijo, ampak se je dosti tudi naredilo.

  Samo pohvala z moje strani!!!

  Drug vikend pa pridem to v živo ‘pokritizirat’;).

  lp

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: