• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Turnir v Breginju osvojila ekipa Bronx

Tudi letos smo bili v Breginju priča izjemnemu nogometnemu turnirju. Lepo sončno vreme je skozi celoten dan risalo nasmeh na obraze udeležencev, ki so bili s potekom turnirja zelo zadovoljni. Gledano z organizacijske plati je vse teklo bolj gladko, saj smo odpravili veliko nevšečnosti, s katerimi smo imeli prejšnje leto probleme. Tako je bila za razliko od lani hladna pijača zagotovljena, reflektor, ki smo ga postavili, pa je obiskovalce zadržal še nekaj ur po zaključku turnirja. Za dobro izvedbo turnirja so zaslužni tudi člani našega društva in drugi prebivalci Breginjskega kota, ki so v zadnjih dveh mesecih pomagali pri vseh delih, ki jih je bilo potrebno postoriti pred turnirjem, kot tudi na sam dan turnirja. Za šankom je bilo vedno dovolj pridnih rok, naši člani so uspešno odsodili večino nogometnih tekem (za sojenje smo zaprosili tudi člane drugih ekip, in ti so nam radi pomagali), poskrbljeno je bilo tudi za vse druge stvari. Tudi letos lahko rečemo, da je turnir uspel. Seveda nam bo izziv v prihodnjih letih vse skupaj spraviti še na višjo raven! 🙂

Letos smo poleg pokalov za prva štiri mesta na novo kupili tudi prehodni pokal, ki je končal v rokah ekipe Bronx. Mladi fantje iz Kobarida in okolice so se iz skupine prebili suvereno, z dvema visokima zmagama, v četrtfinalu in polfinalu so z minimalno razliko premagali ekipi Livek (2:1) in Sarma bar (3:2), v finalu pa so proti Lokavcu že zaostajali za dva zadetka, a izid do konca tekme poravnali. Pri penalih je bila uspešnejša ekipa Bronx. Lokavčani so bili zadovoljni tudi z drugim mestom, saj so bili zaradi poškodbe njihovega igralca primorani zadnje štiri tekme odigrati brez menjave. Poleg tega so imeli za sabo zahtevno tekmo proti domači ekipi (Kotarji), katero so v polfinalu premagali šele po streljanju penalov.

Zmagovalci - ekipa Bronx

Kotarji tokrat niso imeli sreče pri penalih. Lani so se po dobljeni “loteriji” prebili tako skozi četrtfinale kot tudi skozi polfinale, letos pa so po penalih dvakrat izgubili. Za tretje mesto so se namreč streljali penali, uspešnejša pa je bila ekipa Sarma bar. Letos so torej fantje iz Sužida stopili stopničko više (lani so končali na četrtem mestu), željeni finale pa se jim je zopet izmaknil le za las. Morda jim naslednje leto le uspe? Načrti so se v četrtfinalu podrli tudi lanskim finalistom, ekipi Medigo, ki so v zadnji minuti klonili prav proti Sarma baru. Med štiri najboljše se letos ponovno ni uspelo zavihteti Livku … Med osmerico najboljših sta se letos prebili še ekipi Deponja (na turnirju so nastopili prvič) ter domača ekipa Bela Nadiža, ki se je lanskim zmagovalcem Kotarjem dobro upirala. V skupinskem delu so z dvema porazoma končale ekipe Prosnid, Potoki, Musc tim ter Mix.

Na najboljše so čakale lepe nagrade. Zmagovalci so si vsaj za eno leto prilastili prehodni pokal, dobili pa so tudi pokal za prvo mesto, šampanjec ter bon za rafting. Lokavec je za drugo mesto poleg pokala prejel bon za brezplačne pice, Sarma bar za tretje mesto plato piva in kilogram sira (za nagrado ga je prispevalo sirarstvo Kramar), Kotarji za četrto mesto plato piva.

Kotarjem tokrat pokal za 4. mesto

Po maratonskem streljanju 6-metrovk je 3. mesto pripadlo ekipi Sarma bar

Najbolj oddaljena ekipa (Lokavec pri Ajdovščini) je v finalu izgubila šele po streljanju 6-metrovk

Največ znanja in sreče so imeli igralci Bronx-a (bolj poznani pod imenom Alitra)

Nagrado so dobili tudi najboljši posamezniki turnirja. Pokal za najboljšega igralca je prejel igralec Lokavca Jani Petrovčič, za najboljšega vratarja turnirja je bil izbran Blaž Volarič, najboljši strelec turnirja pa je postal igralec Kotarjev Aleš Gašperut (od četrtfinala dalje je dosegel 4 zadetke).

Najboljši igralec je postal mladi up drugoligaša KIX iz Ajdovščine, Jani Petrovčič

Blaž Volarič - Baco se dobro znajde tudi med vratnicama

Aleš Gašperut, igralec domače ekipe Kotarji, je postal najboljši strelec turnirja

Organizatorji turnirja se najlepše zahvaljujemo vsem ekipam, ki so na turnirju nastopile. Z njihovo pomočjo smo bili priča lepim in fair nogometnim tekmam. Zahvala gre tudi vsem obiskovalcem in navijačem, ki so ustvarili tisto pravo vzdušje. Upamo, da se nam pridružite tudi naslednje leto. 😉

Advertisement

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: