• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Tokrat tri “ničle”!

V nedeljo so se na zimski ligi igrale zaostale tekme, ki jih iz takšnih in drugačnih razlogov ekipe niso mogle odigrati v preteklih vikendih.
Ekipa ŠD Breginjski kot je po pričakovanjih visoko izgubila proti vodilnemu na lestvici, ekipi Pleterje! Za ekipo ŠD Breginjski kot je bila ta tekma tudi zadnja in po odzivu igralcev te ekipe lahko zaključimo, da je bilo vsem v veselje in zadovoljstvo zimske vikende preživljati ob prijetni rekreaciji in druženju s prijatelji!
Ekipi Kotarjev na dveh zaporednih tekmah ni bilo lahko, saj so poleg “nizke udeležbe” igralcev na obeh tekmah, v veliki meri ponagajale še poškodbe. Markotu, ki si je lažje poškodoval mišico na nogi, Juretu, ki si je močno poškodoval noht na nožnem palcu in Alešu, ki ima že dalj časa težave z bolečinami v hrbtu, želimo čimprejšnje okrevanje! Zagotovo je bilo vsem prisotnim igralcem Kotarjev težko, toda kljub vsem težavam so odigrali obe tekmi do konca. Na žalost so obe tudi izgubili.

ZRL Kobarid, 6. krog nadaljevanja (zaostala tekma);

ŠD Breginjski kot 1 : 7 (1 : 4) Pleterje / Mitja L.

ŠD Breginjski kot: Mitja L., Srečko, Andrej, Mitja H., Igor, Martin, Peter T.

ZRL Kobarid, 6. krog nadaljevanja (zaostala tekma);

Kotarji 3 : 7 (1 : 3) Idrsko / Aleš, Jure, Robi

Kotarji: Marko, Jure, Sandi, Aleš, Robi, Simon Č.

V tekmo je naša ekipa krenila z veliko odločnostjo presenetiti nasprotnika in narediti vse, da tekmo zmaga. Ne nazadnje je bila to zadnja možnost, da bi se še lahko borili za prvo mesto v skupini “Za svojo dušo”. Njihov pristop je bil vsekakor pravilen, saj so bili na začetku tekme boljši nasprotnik. Žoga je zelo lepo krožila po igrišču, Kotarji pa so bili nevarni z vseh položajev. Verjetno najlepšo priložnost na tekmi je zapravil Simon Č., ki je po izjemnem preigravanju Aleša in njegovi podaji žogo slabo zadel in zgrešil prazna vrata. Kotarjev pa tudi ta zapravljena priložnost ni vrgla s tira. Še naprej so napadali in se vodstva le veselili kakšne tri minute kasneje. Ponovno je lepo preigraval Aleš, ki se je kar naenkrat znašel sam pred vratarjem in ga spretno premagal. Idrsko je po prejetem zadetku prevzelo pobudo. Njihovi poskusi so postali nevarnejši in kmalu so izid tudi izenačili. Njihov igralec je poskusil s strelom iz kakšnih desetih metrov in zadel v zgornji desni kot gola Kotarjev. Isti igralec je kmalu izid še povišal, ko je žogo s strelom z desne strani poslal Markotu med nogami. Izid polčasa so z novim zadetkom postavili igralci ekipe Idrsko, ko so lepo izigrali Kotarje in se veselili še tretjič. Kmalu po začetku drugega polčasa so izid še povišali, ko je njihov igralec natančno meril s prostega strela. Za znižanje rezultata je kmalu zadel Jure, a vse upe na ponovno vrnitev v igro so razblinili novi trije zadetki v mreži Kotarjev. Kljub temu je luknjo v obrambi našel Robi, kateremu je žogo le uspelo spraviti mimo odličnega vratarja. Prav ta je najverjetneje igral pomembno vlogo pri zmagi ekipe Idrsko, ki je z zmago napovedala boj za sam vrh. O prvem mestu v skupini “Za svojo dušo” bo tako odločala medsebojna tekma med ekipama Idrsko in Pleterje.

ZRL Kobarid, 5. krog nadaljevanja (zaostala tekma);

Kotarji 2 : 3 (0 : 3) Oplast U-15 / Jure, Sandi

Kotarji: Marko, Jure, Sandi, Aleš, Robi, Simon Č.

karton: Marko

Takoj po tekmi proti Idrskemu je Kotarje čakal nov izziv. Ekipa Oplast U-15 se je tokrat na parketu pojavila kar z enajstimi igralci, torej s precej večjim številom kot pred dvema tednoma, ko so na ligo prišli le trije (tekma je bila zaradi tega prestavljena). Videlo se je, da je naša ekipa precej utrujena, po tekmi proti Idrskemu pa je za nameček bolečine v hrbtu začel čutiti Aleš. Kljub temu se je tako kot celotna ekipa boril do konca, a jasno je, da je z eno menjavo na klopi dve tekmi zapored zelo težko odigrati. Utrujenost po prvi tekmi, na kateri so Kotarji potrošili veliko moči, se je precej poznala in mladi fantje ekipe Oplast U-15 so to znali izkoristiti. Kaznovali so le napake Kotarjev in trikrat na lahek način zadeli. Naša ekipa pa kljub vsemu ni bila brez priložnosti. Najlepši sta zapravila Sandi in Robi. Polčas je našim zelo dobro del. Dogovorili so se, da se bodo borili do konca in prednost nasprotne ekipe poskušali izničiti. V drugem polčasu so zaigrali strpneje in žogo večino časa držali v svoji posesti. Tempo sicer ni bil hiter, a želja po čim boljšem rezultatu je iz Kotarjev vendarle iztisnila še zadnje atome moči. Njihova igra je bila precej boljša kot v prvem polčasu in nasprotniki so do priložnosti prišli le dvakrat. Naša ekipa je nekje na polovici drugega polčasa dosegla dva zadetka v razmaku ene minute. Po lepih akcijah sta bila uspešna Jure in Sandi. Kot bi se moči povrnile, so Kotarji odločno krenili v napad in do konca tekme neprestano pritiskali na vrata nasprotnika. Tem se je le uspelo ubraniti in veseliti zmage. Tekma je zanje vsekakor prišla v pravem času.

Lestvica po šestem odigranem kolu v drugem delu ZRL Kobarid:

Skupina “ZA SVOJO DUŠO”
Mesto: Ekipa: T Z R P DG PG GR TOČ
1 Pleterje
5 5 0 0 30 5 +25 15
2 Idrsko
5 4 0 1 20 8 +12 12
3 Glejštarji 5 3 0 2 20 16 +4 9
4 Oplast U-15 5 3 0 2 20 13 +7 9
5 Kotarji 5 2 0 3 24 21 +3 6
6 Cezar 5 1 0 4 6 24 -18 3
7 ŠD Breginjski kot 6 0 0 6 9 42 -33 0

6. krog; 21/2/2010
ŠD Breginjski kot 1:7 (1:4) Pleterje / Mitja L.
Kotarji 3:7 (1:3) Idrsko / Aleš, Jure, Robi
Kotarji 2:3 (0:3) Oplast U-15 / Jure, Sandi
Pleterje 4:1 Oplast U-15

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: