• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Derbi kot se šika! ;)

Če lahko sodimo po izrazih ob koncu srečanja, je bila sobotna medsebojna tekma za veliko večino naših članov, ki so se tekme udeležili, daleč najboljša od vseh, ki sta jih odigrali obe ekipi v dosedanjem poteku ZRL Kobarid! Za marsikoga pa je bila to morda tudi najuspešnejša in sploh najbolj zabavna izmed vseh, ki jih je odigral v dosedanji “karieri”.

Tekma je bila zelo športna, na njej ni manjkalo atraktivnih potez, poleg tega pa je postregla z velikim številom pravih “evrogolov”! Tako so poleg igralcev na igrišču lahko uživali tudi tisti, ki so tekmo spremljali s tribune!

Kljub zimskim razmeram so na pijači po tekmi padali dogovori in pogovori o tem, kdaj bo priložnost za “revanšo”… Če ne prej, bo za to priložnost na zaključnem pikniku po koncu zimske rekreacijske lige! 😉

ZRL Kobarid, 4. krog nadaljevanja;

Kotarji 10 : 5 (5 : 2) ŠD Breginjski kot

Strelci: Robi 4, Sandi 3, Aleš 2, Jure; Igor 2, Srečko 2, Mitja L.

Kotarji: Marko, Aleš, Robi, Jure, Simon Č., Sandi

ŠD Breginjski kot: Mitja L., Srečko, Andrej, Mitja H., Peter R., Igor

Težko pričakovana tekma med člani našega športnega društva je bila zanimiva od samega začetka. Že v drugi minuti dvoboja smo videli prvi zadetek. Luknjo v obrambi je našel igralec Kotarjev Sandi, kateremu je sicer strel Mitja L. ubranil, a žoga se je odbila nazaj in Sandi je na drugi strani našel prostega Robija, ki je žogo pospravil v mrežo. Kmalu po zadetku je nase opozoril igralec ekipe ŠD Breginjski kot Igor, ki je ušel svojemu čuvaju in lepo globinsko žogo s strelom na prvo poslal mimo nemočnega vratarja Kotarjev. Z zadetkom je postregla tudi naslednja akcija. Za strel se je od daleč odločil Robi in s pomočjo vratnice je žoga našla pot v mrežo. Po tem zadetku se je igra za malenkost umirila. Na obeh straneh so se sicer kar nizale priložnosti, a na nov zadetek smo morali še nekaj časa počakati. Naslednji je udaril Jure, ki je po prodoru prišel do strela v kazenskem prostoru. Svoje priložnosti seveda ni zapravil in Kotarje je tako oddaljil na 3:1. Za še prepričljivejše vodstvo je poskrbel Sandi s svojim prvim zadetkom na letošnji zimski ligi. Vratar je bil ob njegovem poskusu nemočen. Prav tako je imel na nasprotni strani malo možnosti za uspešno obrambo Marko, saj je bil po dolgi podaji čez celo igrišče v kazenskem prostoru najvišji Srečko, ki je žogo preusmeril v gol. Rezultat polčasa je z natančnim strelom postavil Sandi, ki se je veselil še drugič.
Tudi v drugem polčasu se je veliko dogajalo. Že v prvi minuti nadaljevanja je namreč po prodoru žogo elegantno mimo Mitje L. poslal Aleš. Isti igralec je nato zadel še enkrat. Vratar ekipe ŠD Breginjski kot je bil v naslednjih minutah premagan še dvakrat. Za svoja hat-tricka sta mu žogo med nogama poslala Sandi in Robi. Po visokem vodstvu Kotarjev sta se obe ekipi odločili za zamenjavo svojih vratarjev. Pri Kotarjih je v gol za nekaj minut stopil Aleš, za ŠD Breginjski kot pa je naprej branil Srečko. Nekaj časa zadetka nismo videli, potem pa je ponovno nastopil izjemno nevarni Igor. Na sredini igrišča je ušel Kotarjem in sprožil močan in natančen strel, s katerim se je veselil svojega drugega zadetka na tekmi. Za igro je bil razpoložen tudi Mitja L., ki je bil podobno kot Srečko v prvem polčasu najvišji v kazenskem prostoru. Za dodatno znižanje izida je po podaji Srečkota čez celo igrišče nekoliko nespretno posredoval Marko (medtem se je že vrnil v gol) in žoga je nepričakovano končala v mreži. Končni rezultat je kakšno minuto pred koncem postavil Robi.

Tekma je torej postregla s številnimi goli in atraktivnimi potezami, a pravega vzdušja se vendarle ne da opisati. Bilo je res lepo in na tekmi so uživali vsi – tako igralci obeh ekip, kot tudi zbrani navijači.

Spodaj si lahko ogledate rezultate ankete, ki je bila objavljena na spletni strani nekaj dni pred derbijem. Morda vprašanje ni bilo najbolj primerno glede na pričakovanja in realno stanje, ampak kljub temu so odgovori precej raznovrstni. 😉

Lestvica po četrtem odigranem kolu v drugem delu ZRL Kobarid:

Skupina “ZA SVOJO DUŠO”
Mesto: Ekipa: T Z R P DG PG GR TOČ
1 Pleterje
3 3 0 0 19 3 +16 9
2 Glejštarji
4 3 0 1 19 11 +8 9
3 Kotarji 3 2 0 1 19 11 +8 6
4 Idrsko 3 2 0 1 13 5 +8 6
5 Oplast U-15 3 2 0 1 11 6 +5 6
6 Cezar 4 0 0 4 4 23 -19 0
7 ŠD Breginjski kot 4 0 0 4 7 33 -26 0

4. krog; 30/1/2010
Kotarji 10:5 (5:2) ŠD Breginjski kot / Robi 4, Sandi 3, Aleš 2, Jure; Igor 2, Srečko 2, Mitja L.
Oplast U-15 1:5 Glejštarji
Pleterje 6:0 Cezar
Idrsko prosti

2 komentarja

  1. Res specialna tekma… tud nadaljevanje večera ni blo švoh! 😉

  2. Ja, dokler nism pršu domov. 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: