• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Gasilci uspešni na nogometnem memorialu v Tolminu

V soboto, 19. septembra, je v čast prezgodaj preminulemu članu PGD Tolmin, Andreju, na tolminski “Logu” (igrišče z umetno travo) potekal 5. Andrejev memorial. Njegovi prijatelji iz društva se vsako leto potrudijo in organizirajo prijetno druženje in s tem ohranjajo spomin na prijatelja, ki je pred leti v okolici počivališča “Skalca” pri Idrskem izgubil življenje v prometni nesreči.
Ekipa naših gasilcev, sestavljena iz precej igralcev, ki so že nosili tudi dres ŠD Breginjski kot oz. ekipe Kotarji, se je te prireditve udeležila prvič, saj so šele letos izvedeli za ta memorial. Po uspešnih nastopih jim zagotovo ni bilo žal, da so se udeležili tega srečanja gasilcev popestrenega z nogometnim turnirjem!

Na tekmovanje in druženje so bila povabljena vsa gasilska društva iz okolice in tudi širše, vabilu pa so se poleg našega (PGD Breginj) odzvala še štiri društva (PGD Most na Soči, PGD Podbrdo, PGD Dolenja Trebuša in PGD Kobarid), ki so bila poleg dveh domačih ekip (mlajši in starejši člani PGD Tolmin) razporejena v dve skupini.
V prvi skupini so bile 4 ekipe, v drugi pa 3. Napredovali sta dve najbolje uvrščeni in med njimi so bili po dobrih igrah tudi člani našega (breginjskega) društva! V skupini so s 5:1 premagali mlado ekipo PGD Tolmin, na drugi smo bili s 2:0 boljši od PGD Dolenja Trebuša, na zadnji pa so izgubili s 2:0 proti PGD Most na Soči. V polfinalu so, kot se je na koncu izkazalo (začetek namreč ni bil bleščeč, kajti po polčasu so zaostajali že za štiri gole), tesno s 5:4 izgubili proti kasnejšemu zmagovalcu, močni ekipi PGD Podbrdo. Za določitev tretjega mesta so se dogovorili kar za streljanje penalov in po napetem “boju”, vse do zadnjega strela, trepetali za zmago! Toda uspelo jim je in lahko so se veselili novega “pleha” v prostorih društva!

Vsi člani ekipe so bili nad organizacijo v režiji članov PGD Tolmin zelo zadovoljni in se že veselijo naslednjega memoriala!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: