• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

(Pre)hitro izpadli!

V soboto, 29. avgusta, smo se odpravili na Kamno, kjer je potekal turnir trojk. Prijavili smo se z željo, da bi ubranili 3. mesto iz lanskega leta oziroma da bi ta izid še izboljšali! Zadnji hip smo izvedli, da Boris na skupinski del ne bo prišel, tako da smo se morali v boj podati brez menjav. Glede na ugoden žreb in sistem, ki je kar dvem od treh ekip omogočal napredovanje, smo vseeno lahko upali na preboj med 8 najboljših! Kljub izjemnemu preobratu in zmagi na prvi tekmi nam je žal na drugi popustila zbranost in hrbet obrnila tudi sreča, tako da smo na koncu v točkovno izenačeni skupini imeli najslabšo gol razliko in se tako morali posloviti od tekmovanja!

Kotarji: Robi, Aleš, Srečko

Predtekmovanje; skupina D, prva tekma (17:00):

Kotarji 7 : 6 (3:2) Kamno 2

Strelca za Kotarje: Robi 4, Aleš 3

PO IZJEMNEM PREOBRATU DO ZMAGE
V tekmo smo Kotarji krenili zelo odločno. V prvih minutah smo vidno prevladovali in večino časa žogo držali v svoji posesti, zelo hitro pa nam je uspelo tudi zadeti. Po podajanju na razdalji kakšnih sedem metrov od gola se je nenadoma za strel odločil Aleš. Natančen in močan strel je bil prevelik zalogaj za igralca na golu in Kotarji smo povedli. Za zvišanje rezultata je le kakšno minuto pozneje s podobnega položaja kot ob prvem zadetku Aleš še drugič zatresel mrežo. Našo lepo in kombinatorno igro je za hip presekal hiter protinapad nasprotnikov, ko so praktično iz prve prave priložnosti zadeli in znižali zaostanek. Smo pa zato Kotarji še enkrat močno pritisnili in se znova veselili izdatnejše prednosti. Globinsko podajo Srečkota je v zadetek pretvoril Robi. Da se nam obeta razburljiv drugi polčas, je nakazala velika napaka Kotarjev. Spolzka žoga je po podaji švignila Alešu pod nogo in končala v mreži. Zadetek, ki je nasprotnike spet približal le na gol zaostanka. V drugem polčasu pa ekipa Kamno 2 ni dolgo čakala. Hitro je poskrbela za izenačenje in nekoliko nezbranim Kotarjem v mrežo poslala še dva zadetka. Tudi ko je Robi znižal zaostanek, se nasprotniki niso dali in takoj odgovorili. Pri rezultatu 4:6 pa smo vse moči usmerili v napad. Večkrat smo lepo izigrali nasprotnike in ponovno prikazali zelo lepo igro. Rezultat smo hitro poravnali in v samem zaključku tekme poskrbeli za zmago. V napadu sta bila učinkovita Robi in Aleš, Srečko pa je odlično opravil delo na golu.

Kotarji smo bili zelo zadovoljni s prikazanim. Po tako visokem zaostanku smo se pobrali in rezultat obrnili sebi v prid. Kmalu nas je čakala še druga tekma, kjer smo si želeli nove zmage.

Predtekmovanje; skupina D, druga tekma (18:00):

Kotarji 0 : 5 (0:2) Lutke

POCENI PREJETA ZADETKA V PRVEM POLČASU ODLOČILNA
Tako kot na prvi tekmi smo tudi na drugi pobudo prevzeli mi. V prvih minutah smo si ustvarili veliko priložnosti, a je bil igralec na golu nasprotnikov vedno dobro postavljen. Močne in natančne strele je torej uspel ukrotiti, veliko vlogo pa je imel tudi pri zadetku, ki so ga v enem izmed svojih prvih napadov dosegli. Prav on je podal soigralcu, ki se je znašel na desni strani in bil uspešnejši od Aleša. Pri zadetku so nasprotniki imeli veliko sreče, sej se je žoga odbila od Aleševe noge v gol. Pri lovljenju zaostanka smo naredili še eno veliko napako. Pri organizaciji napada je Alešu spodrsnilo in nasprotnikom smo znova “podarili” zadetek. V drugem polčasu smo bili prisiljeni v agresivnejšo igro, a smo brez menjave le težko odvzemali žogo nasprotnikom ter jih le redko prisilili v napake. Z visokim pokrivanjem smo puščali več prostora pri napadih nasprotnikov, ki so znali izkoristiti vsako priložnost. Tako so do konca tekme zadeli še trikrat in si z visoko zmago praktično že izborili napredovanje.

Prav zaradi tega dejstva so v drugo tekmo, ki je bila zelo pomembna tudi za nas, krenili neodločno in varčevali moči. Ekipa Kamno 2 je morala za napredovanje zmagati, in ob odlični igri, ki so jo na drugi tekmi prikazali in tekmo uspeli zmagati (rezultat 1:0 za Kamno 2), so ob Lutkah napredovali tudi sami.

Ostaja torej grenak priokus, kaj bi se zgodilo, če bi se uspeli prebiti naprej. V nadaljevanju bi se nam priključil Boris in upamo si trditi, da bi se skupaj z njim potegovali za najvišja mesta. A tudi s takšnim izkupičkom se ne obremenjujemo. Tak je pač nogomet! 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: