• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

Nogometni praznik v Breginju!

Dolga leta smo čakali na kaj takega! Verjetno si vsak, ki je bil del ponovne oživitve nogometnega turnirja v Breginju, z nami deli podobno mnenje. Sami smo namreč s samo izvedbo turnirja, z izjemnim odzivom prijavljenih ekip, z neverjetnimi navijači in krasnimi in napetimi nogometnimi predstavami enostavno fascinirani. Turnir je presegel vsa pričakovanja in narisal nasmeh večini obiskovalcev. Krasen ambient in prelepo sončno vreme sta nas spremljala že od samega začetka. Slabe vremenske napovedi se torej le niso uresničile. Prav nasprotno, bilo je tako vroče, da so se mnogi obiskovalci pritoževali, češ da pivo ni dovolj hladno 😉 , veliko gledalcev pa si je poskušalo izboriti svoj prostor v senci, ki jo je ponujalo katero izmed dreves. Seveda pa poleg obiskovalcev, ki so se hladili v senci oziroma uživali v nogometnih tekmah, ne smemo pozabiti na neumorne člane društva, ki so skrbeli za deljenje hrane in pijače. Žrtvovali so veliko svojega časa in energije ter delali v korist društva, za kar se jim vsem iz srca zahvaljujemo. Enaka zahvala gre tudi sodniku Darku Josiču, ki je brez večjih napak odsodil celoten turnir!

Sodnik Darko

Sodnik Darko

Vse pa je le še polepšala ekipa Kotarji, saj je poskrbela za pravo navdušenje ob koncu turnirja. Številni domačini pred turnirjem niso verjeli, da se bo le-ta razpletel tako, kot se je – z zmago domače ekipe Kotarji! Gotovo je ta osvojeni turnir postal tudi najprestižnejši v naši kratki zgodovini. Osvojiti turnir na domačem terenu, pred domačimi navijači, ki te s krasnim navijanjem enostavno ponesejo – o tem sanjajo vsi športniki, in včeraj smo bili temu priča tudi sami. Lahko rečemo, da zasluženo? Lahko. V četrtfinalu in polfinalu smo se vedno znašli v zaostanku in izid z lepo in preudarno igro obakrat izenačili ter kasneje napredovali po uspešnem izvajanju penalov. V finalu pa smo uspeli povesti za dva zadetka, katera smo v nadaljevanju še nadgradili in prepričljivo slavili. Prejeli smo lepo nagrado, katero si bo vsak od nas za vedno spominjal! Ne mislimo na pokal, temveč na glasen aplavz in navdušene vzklike naših navijačev. Hvala tudi našemu trenerju Vinkotu, ki nam je s svojimi nasveti in nogometnim znanjem pomagal stopiti na sam vrh!

Zmago igralci Kotarjev posvečamo Simonu M., ki je za nas nastopil na prvi tekmi, na drugi pa je že v samem začetku nerodno padel in utrpel hudo poškodbo. Operacijo je že prestal, prav vsi pa mu ob tem zaželimo čimhitrejše okrevanje.

Simon na prvi tekmi proti Prosnidu

Simon na prvi tekmi proti Prosnidu

Trenutek nesrečne poškodbe

Trenutek nesrečne poškodbe

V finalu smo premagali odlično ekipo Medigo. Za tretje mesto so se streljali penali, pri katerih je bila uspešnejša Žaga in tako osvojila tretje mesto. Na četrto mesto se je uvrstila ekipa Sarma bar. Podelil se je tudi pokal za najboljšega igralca turnirja. Dobil ga je naš igralec Aleš Gašperut. Praktično nagrado za najboljšega strelca turnirja (8 zadetkov) pa je prejel igralec ekipe Apartma pr’ Nandu – Jan Močnik. Jan se je torej odlično znašel na nogometnem igrišču, čeprav večino časa posveti treniranju košarke – je namreč poklicni košarkaš.

Najboljši strelec turnirja Jan Močnik (8 zadetkov)

Najboljši strelec turnirja Jan Močnik (8 zadetkov)

Najboljši igralec turnirja - Aleš Gašperut (Kotarji)

Najboljši igralec turnirja - Aleš Gašperut (Kotarji)

Ekipa Sarma bar je domov odnesla pokal za 4. mesto

Ekipa Sarma bar je domov odnesla pokal za 4. mesto

Na tretje mesto se je uvrstila Žaga

Na tretje mesto se je uvrstila Žaga

Medigo je prejel pokal za 2. mesto

Ekipa Medigo je prejela pokal za 2. mesto

1. mesto smo osvojili Kotarji

1. mesto smo osvojili Kotarji

Medigo

Medigo

Kotarji

Kotarji

Finalisti turnirja skupaj

Finalisti turnirja skupaj

Zahvaljujemo se vsem ekipam, ki so nastopile na turnirju, saj je prav vsaka dodala košček v mozaik temu prazniku. Hvala za prijazen odziv in lepo igro, ki ste jo prikazali vsi na igrišču. Bilo je izjemno in upamo, da se nam pridružite tudi naslednje leto!

Seveda pa moramo omeniti še eno za nas pomembno stvar. Za ekipo Apartma pr’ Nandu je nastopil še en odličen športnik, ki je zelo predan nogometu in ki je bil med drugim s turnirjem izjemno zadovoljen – Simon Rosič. O nekaterih njegovih dosežkih v vlogi trenerja smo na naši spletni strani že pisali, zdaj pa se mu želimo zahvaliti za drese, katere nam je dal v varstvo. Gre za tri drese, ki so zanj neprecenljive vrednosti. Prvi je dres Gregorja Židana, ki je igral za KMN Oplast v času, ko so osvojili pokalni naslov pod taktirko Simona. Drugi je dres KMN Gorice iz leta 2008, ko je ekipa pod vodstvom Simona prvič osvojila državni naslov. Gre za dres s številko 9, torej last Slaviše Goranoviča, slovenskega futsal reprezentanta ter v tisti sezoni drugega strelca tekmovanja z 20 zadetki. Prejeli pa smo tudi dres Gaja Rosiča, ki je lani nastopal za slovensko futsal U-21 reprezentanco na evropskem prvenstvu v Rusiji. Tudi tam je bil prisoten Simon Rosič! 🙂 Še enkrat se mu zahvaljujemo za drese, ki v sebi nosijo zmagovalno mentaliteto! 😉 Obljubimo, da bomo dobro skrbeli zanje!

Rosko nam je v varstvo zaupal nogometne drese

Rosko nam je v varstvo zaupal nogometne drese

V naslednjih objavah vas bomo seznanili z vsemi rezultati s tokratnega turnirja, dodali pa bomo tudi postave vseh ekip ter lestvico najboljših strelcev. Kmalu lahko pričakujete obsežno fotoreportažo, temu pa bo sledilo daljše poročilo o tem, kako smo Kotarji prišli do zmage!

10 komentarjev

 1. Zmaga! Res najboljši turnir do sedaj! Vzdušje in navijanje blo tepravo in se ga nikoli ne bom pozabil! Tekme so bile težke, vendar smo jih mogli za Muhca zmagat, ker si je zaslužil! Tko, da Simon hitro okrevi, pa ne obupat!

 2. Se strinjam da je najbolši turnir do sedaj!
  Glede muhca pa smo bili v nedeljo pri njemu je že bolše volje. Tudi bolečin skoraj ne čuti več, drugače pa ima nad gležnjem dvakrat zlomljeno golen, pa pod kolenom še piščal, ampak ni nič zdrobljeno tako da so mu ustavili dve ploščici.

 3. Oj, hvala bogu da ni kaj zdrobljeno. Pa kolko časa bo poškodba? Te ploščice so tudi meni znane :S
  Upajmo, da bo šlo vse po načrtih in da bo čim prej okreval!

 4. Zame po novem najlepša zmaga do zdaj! Predvsem pa mi je pomembno to, da so vsi gledalci videli, česa smo sposobni. Prou neverjetno se mi zdi, kako dobro smo igrali in vedno uspešno lovili zaostanek, kar je vedno zelo težko!
  Muhcu želim čimprejšnje okrevanje po poškodbi!

 5. Kolko časa bo poškodba je malo prezgodaj za govoriti. Dokler se še rana čisti po operaciji in dokler ne dobi gipsa bo v Šempetru 7-14 dni, potem pa skoraj sigurno kakih 6 mesecev odpade nogomet… Ampak lahko takoj rata 1 leto!
  Drugače pa je bil v Šempetru tudi Keac. Je dobil udarec v nart, tko da bo tud on kakšen tedn na berglah.

 6. Kul slikce to je pa na novo gor prflikano!

 7. Ja slike so na novo…
  Tut zadnje poročilo še ni popolno. Bodo podrobneje opisane vse naše tekme…

  Pri tako hudih poškodbah pa regeneracija vedno traja zelo dolgo. Seveda vsi komaj čakamo, da bo poškodba popolnoma sanirana in da bo lahko spet zaigral za nas!
  Za Keaca pa nism vedu!

 8. Keac se je poškodoval v nedelju na turnirju v Italiji, ko mu je nekdo prletel v nart! Na srečo ni nič hujšega, kolikor sva se midva menila… baje samo močan udarec za kar bo potreben dobr teden počitka! Sej bo sam povedu ki več!

  Muhc, drži se! Se ki slišmo, pa upam, da mi rata, da se tud ki vidmo!

 9. Turnir je bil najbolši turnir do zdej!!!
  Da ne govorim o fenomenalnih navijačih, trenerju ter celotni ekipi, s katerro smo osvojili 1. mesto.
  Če koga zanima pa da moja noga gre na bolše z dneva u dan in da se stvar celi tako da na srečo ni bilo nič hujšega!!

  Muhec pa pride danes že domow ampak 3 mesece nebo smel stopiti na nogo tako mi je povedal danes zjutraj!!!

  Lp

 10. uf, mi gredo kar kocine pokonc, ko berem to poročilo…
  res vas je blo zakon gledat, sm se dru pr vsakem vašem golu ku nor, še posebej ko ste v četrtfinalu in polfinalu uspeli izenačit. bravo fantje, svaka vam čast, pred turnirjem si nism upal niti pomislit, da bi lahko zmagal. Zdej ne dvomim več v naše sposobnosti, komej čakam, da bom lahko tud jst spet zaigu. Ja Muhc, drž se in čimprej okrevi, sej veš, na zrl računamo nate 😉

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: