• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

Najlepše prihranili za konec!

Naša prva sezona na ZRL Kobarid se je zaključila na čudovit način! Res je, da smo si z avtogolom pol minute pred koncem sami preprečili popolno slavje, toda vsi, ki so zadnje mesece vikende preživljali z igranjem na ligi, vedo, koliko ta točka pomeni!

ZRL Kobarid, 7. krog nadaljevanja;

ŠD Breginjski kot 2 : 2 (0 : 0) Ponikve /Sandi, Erik, Balky (ag)

ŠD Breginjski kot: Srečko, Sandi, Simon Č., Jure, Peter, Erik, Balky, Andrej

Video posnetki:
1. polčas

2. polčas
0:1 Ponikve (Gorazd Vasiljevič)

1:1 Sandi Kramar

2:1 Erik Tonkli

2:2 Ponikve (Gregor Lapajne (ag))

Proti Ponikvam si je edino točko v drugem delu ZRL Kobarid priborila ta zasedba!

Proti Ponikvam si je edino točko v drugem delu ZRL Kobarid priborila ta zasedba!

Med ogrevanjem pred tekmo stanje v ekipi ni bilo nič kaj optimistično, saj smo kmalu ugotovili, da se bomo morali prvič podati v boj brez “pravega” vratarja. Za našo ekipo so na letošnji ligi sicer branili kar štirje različni vratarji, toda prav vsi so imeli na dan tekme probleme s poškodbami. Tik pred tekmo se je za našo ekipo, v kateri bi težko našli junaka, ki se ne “boji” žoge, žrtvoval Jure in stopil v vrata. Kot se je kasneje izkazalo, pa je bila to izvrstna poteza! Tekma se je začela brez večjih posebnosti, in vse do sredine polčasa, ko je Sandi lepo preigral dva nasprotna igralca in od daleč nevarno sprožil, nevarnejših priložnosti ni bilo. Skozi celoten polčas smo namreč oboji imeli težave z organizacijo igre, posledica pa so bile številne prekinitve in nenatančne podaje. V tem stilu je igra potekala vse do konca polčasa, nevarnejše poizkuse, predvsem iz protinapadov, pa sta zaustavljala izjemno razpoložena čuvaja mrež. Nasprotniki so zadnjih nekaj minut prvega dela poizkušali predvsem s streli od daleč, toda za Jureta so bili vsi ti poizkusi lahek plen … začetniška sreča ali skriti talent!? Tik pred koncem prvega polčasa se je Andreju ponudila lepa priložnost za prvenec, toda na našo in njegovo žalost je sprožil naravnost v vratarjevo naročje.

Drugi polčas se je za nas začel na, iz tekme proti Medigu, že viden način. Še preden smo se sploh zavedeli, da se je že začelo igrati nadaljevanje tekme, je naši obrambi pobegnil hitri mladinec tolminskega Puntarja Vasiljevič in iz strani premagal tokrat prvič nemočnega Jureta! Igralci Ponikev so takoj po zadetku s kombinatorno igro na sredini igrišča začeli braniti zanje ugoden izid. Ko smo se vsi v ekipi ustrašili, da bodo nasprotniki, podobno kot že kar nekajkrat v preteklosti, kontrolirali tekmo, in da se bo ponovila prva tekma proti istemu nasprotniku, ko smo jih ob zaostanku le brezupno in od daleč gledali, kako nam kradejo čas, smo vendarle pokazali, koliko so vse te mučne “učne” ure (rezultatsko gledano) iz preteklosti prinesle k izkušnosti. Res je, da o neki obilici izkušenj težko govorimo, toda toliko, da smo ob zaostanku vedeli, česa ne smemo početi, smo jih le nabrali! Stopili smo na plin in kmalu je Peter z lepo zvito podajo žogo spravil do Sandija, ki je elegantno preigral nasprotnika in z močnim ter natančnim strelom v zgornji kot gola z razdalje okoli 10m zatresel mrežo Ponikev. Izenačili smo relativno hitro in glede na to, da je do konca tekme ostalo še nekaj več kot 10 minut, smo vedeli, da se na tej tekmi lahko še marsikaj zgodi. Igra se je v tem trunutku popolnoma razživela, igralci Ponikev pa so pri tem imeli glavno besedo, kajti zanje je za osvojitev prvega mesta v tej skupini štela le zmaga. V obrambi smo igrali zbrano in prežali na priložnosti iz protinapadov. Po nekaj minutah igre se je zgodilo nepričakovano. Igralci Ponikev so nam pri organizaciji napada ukradli žogo in po hitrem protinapadu se je njihov igralec sam znašel pred Juretom, ki pa je odlično posredoval in žogo izbil proti sredini igrišča. Sandi je žogo sprejel in jo hitro podal naprej proti golu, kjer je bil od vratarja Ponikev hitrejši naš najboljši strelec Erik in zadel mimo vratarja v prazen gol! Jasno je bilo, da bodo, glede na to, da je le še okoli 5 minut do konca, igrali z vratarjem v polju, tako da smo takoj vzeli minuto odmora in se dogovorili, na kakšen način bomo poizkušali zadržati rezultat. Naša predvidevanja so se uresničila in prav zaradi dogovora med odmorom je obramba precej dobro funkcionirala, saj smo prestregli kar nekaj žog in si ustvarili dve lepi priložnosti, ki pa jih Balky in Andrej nista uspela pretvoriti v zadetek. Slabi dve minuti pred koncem se je zgodil morda najbolj sporen trenutek na tekmi, ko je pri našem poizkusu čez celotno igrišče posredovanje vratarja Ponikev, ki je z roko posredoval zunaj kazenskega prostora, sodnik označil le z rumenim kartonom. Tekma se je bližala koncu in zmaga je bila že zelo blizu, toda približno pol minute pred koncem je sledil šok. Poizkus nasprotnikov od daleč je pred našim golom zadel nogo Balkyja, ki mu je iz približno pol metra le uspelo doseči tako željeni gol. Žal je to storil na napačni strani igrišča in tako dosegel tudi zadnjo omembe vredno potezo na tej tekmi in letošnji ligi!

Končna lestvica skupine “ZLATA SREDINA” in rezultati ostalih tekem zadnjega kola ZRL Kobarid:

Končna lestvica:

Skupina “ZLATA SREDINA”
Mesto: Ekipa: T Z R P DG PG GR TOČ
1 Barbarossa 6 4 2 0 18 10 +8 14
2 Ponikve 6 3 3 0 17 13 +4 12
3 Oplast mladi 6 3 1 2 19 13 +6 10
4 Oplast kadeti 6 3 0 3 18 16 +2 9
5 Ložice 6 2 1 3 18 17 +1 7
6 Medigo 6 1 2 3 13 20 -7 5
7 ŠD Breginjski kot 6 0 1 5 9 23 -14 1

7. krog (nadaljevanja); 8/3/2009:
ŠD Breginjski kot 2:2 (0:0) Ponikve /Sandi, Erik, Balky (ag)
Medigo 2:8 Oplast mladi
Oplast kadeti 1:3 Barbarossa
Ložice 0:3 Barbarossa

5 komentarjev

 1. Prow vesel sem da sm objavu 😛 še bolj pa za točko!

 2. Ja zakon, ja! Včeri je blo prou super! Škoda, da smo si na koncu zabil avtogol… Kljub vsemu pa je tudi točka velik uspeh!

 3. Iskrene čestitke ekipam M. Bar+A. Metulj, Barbarossa in Idrsko za osvojene naslove v svojih skupinah tudi iz naše strani in hvala vsem našim nasprotnikom za izjemno fair in zanimiva srečanja!

  Se že veselimo nove sezone! 😉

 4. Tudi z moje strani čestitke. Čestitke tudi vam za uspešen zaključek vaše (naše) prve sezone ZRL Kobarid!
  Tko al tko pa nameravam čez vikend napisat tut en člank ob zaključku ZRL, kjer bom mal pregledu vašo statistiko, pa razvrstitev ekip, največja razočaranja in presenečenja lige …
  Tko da bi moglo bit kar zanimivo! 😉

 5. Men mi noče predvajat golov v bs playerju in tud v nobenem drugem playerju ne! Za priložnosti mi pa napiše to, ko odprem:
  Ooops…Where did you get such a link ?
  Server cannot locate what you are looking for !
  in še neki pol naprej…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: