• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

Kljub visokemu porazu smo lahko zadovoljni

Nekomu, ki si naše tekme ni ogledal, se najverjetneje zdi zgornji naslov malce smešen, ampak glede na prikazano resnično nimamo razlogov za razočaranje. Vsaj kar se tiče prvega polčasa, ko bi pri vodstvu z 1:0 lahko izid z malce bolj kolektivno igro pred vrati nasprotnika še povišali in morda obrnili potek tekme v drugo smer. Na žalost pa se je ponovilo to, kar se nam dogaja že skozi celotno ligo. Po prejetem golu močno pademo in totalno odpovemo, tako da smo ob teh trenutnikih zelo ranljivi. Veseli to, da svoje delo (vsaj zaenkrat) z veseljem opravlja Vinko. Cilji in dometi ekipe so mu bili predstavljeni že ob pogovorih okoli “prevzema” trenerske funkcije. Tudi sam se zaveda “pomankljivosti” ekipe, tako da upam, da ga ne bodo temu podobni rezultati preveč razočarali in da bo zdržal do konca. Ti dve tekmi so bili namenjeni temu, da nas je lahko spoznal, tako da bo na naslednjih tekmah lahko sestavil ekipo in izvajal menjave po svojih kriterijih. Če bo v nadaljevanju vsaj približno tako, kot je bilo na tej tekmi v 1. polčasu, ko smo pokazali, da se lahko kosamo z kvalitetnimi ekipami, se nimamo prav česa bati.

ZRL Kobarid, 1. krog nadaljevanja;

ŠD Breginjski kot 1 : 6 (1 : 1) Ložice /Jure

kartoni: Sandi, Darko

ŠD Breginjski kot: Mitja, Erik, Srečko, Sandi, Simon M., Simon Č., Blaž, Balky, Jure, Boris, Peter, Darko, Andrej

Trener: Vinko


V prvi polčas smo krenili pogumno z zdaj že standardno začetno postavo. Trener Vinko nas namreč na eni tekmi (pa še na tej smo nastopali v okrnjeni zasedbi) še ni uspel dovolj dobro spoznati, da bi lahko sam sestavil enakovredne četvorke. Prav v tem “elementu” se že od začetka kaže naša največja težava! V prvem polčasu smo bili nanjo pozorni, tako da smo na parketu na trenutke pokazali res veliko. Z zbranostjo v obrambi sicer tehnično precej kakovostnejši igralci Ložic niso prihajali do nevarnejših priložnosti. Na drugi strani pa je večkrat svoje znanje in hitrost kazala bratska naveza Tonkli, vendar so žoge kot po pravilu grešile svoj cilj. Po skoraj polovici polčasa nam je iz enega izmed mnogih protinapadov le uspelo zadeti! Jure je dobil uporabno žogo na rob kazenskega prostora in z natančnim strelom premagal vratarja Ložic. Veselje na klopi je bilo zaradi nepričakovanega, toda zasluženega vodstva, resnično veliko. Ob vodstvu se nam je ponudilo še nekaj res lepih priložnosti, ki jih ne bi smeli zamuditi. Od tu naprej je igra potekala med obema kazenskima prostoroma, resnejših priložnosti pa z izjemo strela Ložic, ki so si ga ustvarili po akciji iz prostega strela, ni bilo! Dobri dve minuti pred koncem, ko je že izgledalo, da nam bo uspelo zadržati sicer minimalno vodstvo do konca polčasa, smo storili napako v obrambi in nasprotniki so uspeli izid poravnati na 1:1. Zadnji dve minuti sta potekali mirno, kajti nobena ekipa ni želela tvegati in izpustiti, glede na videno v tem delu, ugodnega izida!

Drugi polčas je bil vsaj na začetku čisto nadaljevanje prvega. Poizkušali smo držati visok tempo in se posledično tudi zelo pogosto menjavali. Kljub temu smo kmalu po začetku druge polovice tekme dobili gol, s katerim so Ložice povedle. Nasprotni igralec je ob kotu lepo preigral našega branilca, se sam znašel pred golom in premagal tudi našega vratarja. Sicer pa smo si za zelo velik poraz nekoliko krivi tudi sami. Na igrišču se namreč v določenem trenutku znajdejo igralci, ki brez opore tehnično “močnejših” igralcev ne morejo prenesti vsega bremena, ki jim ga predstavljajo nenehni napadi nasprotnikov, hkrati pa ne morejo razviti pritiska na nasprotnika v napadalni polovici! Prav to se je zgodilo pri zadetku, s katerim je ekipa Ložic prišla do vodstva s 3:1! Rezultat se je od takrat naprej hitro spreminjal, prav v najbolj kritičnih trenutkih pa smo ostali še brez Darkota, ki mu je sodnik zaradi štarta s hrbta pokazal direkten rdeči karton. Ob igralcu manj na igrišču so svojo terensko prednost igralci Ložic dobro unovčili. Z delnim izidom 5:0 so nedvomno pokazali, kdo je bil boljši v drugem polčasu! Zmago so si vsekakor zaslužili!

Glede na prikazano v prvem polčasu smo lahko z malo sreče tudi mi enakovredni vsem ekipam, ki nastopajo v skupini “Zlata sredina”. Če na naslednjih tekmah ne bomo ponavljali napak, se bomo v kratkem lahko oglasili tudi s kakšno bolj veselo novico. Organizator nam je za prihodnji vikend namenil počitek, tako da bomo imeli več časa za razmislek o naši taktiki za uspešno nadaljevanje!

Prilagamo trenutno lestvico in rezultate ostalih tekem:

Lestvica:

Skupina “ZLATA SREDINA”
Mesto: Ekipa: T Z R P DG PG GR TOČ
1 Ložice 1 1 0 0 6 1 +5 3
2 Ponikve 1 1 0 0 4 2 +2 3
3 Barbarossa 1 1 0 0 3 2 +1 3
4 Medigo 1 0 0 1 2 3 -1 0
5 Oplast kadeti 1 0 0 1 2 4 -2 0
6 ŠD Breginjski kot 1 0 0 1 1 6 -5 0
7 Oplast mladi 0 0 0 0 0 0 0 0

1. krog (nadaljevanja); 11/1/2009:
ŠD Breginjski kot 1:6 (1:1) Ložice /Jure
Ponikve 4:2 Oplast kadeti
Barbarossa 3:2 Medigo
Oplast mladi prosti

3 komentarji

 1. Škoda, ker glede na to kaj smo (predvsem prvi polčas) pokazali na parketu, si tako visokega poraza res nismo zaslužili! Stalno mamo par kriznih minut in tam se tekma zlomi… bomo moral na motivaciji delat! 🙂

 2. Se popolnoma strinjam s tabo, Srečko! Mislm pa, da je tale poteza z trenerjem zelo pametna :D. Drugače smo pa super igrali.

 3. Sicer sem gledal samo trenerjev debi na klopi ŠD Breginjski kot, a mislim, da je že takoj pokazal, da bo v prihodnje igral še zelo vidno vlogo. Sicer pa morajo biti vsi igralci pripravleni trenerja poslušati in upoštevati. Če ga boste, se bo to takoj poznalo tudi v vaši igri…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: