• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

Izjemen prvi polčas proti aktualnim prvakom!

Tekma, ki bo zagotovo še dolgo ostala v našem spominu! Izjemna je bila v vseh pogledih! Iz tekme v tekmo “rastemo” in se učimo, kar je opazno tudi na parketu. Največji napredek, če glede na dobro medsebojno razumevanje že od samega začetka to sploh lahko označimo s to besedo, se je zgodil znotraj “slačilnice”. Izjemno sproščeno vzdušje, ki ga s svojo prisotnostjo ustvarja iz kroga v krog večje število udeleženih igralcev. Poleg vsega se je s to tekmo spremenila tudi miselnost ekipe, ki je sama sebi dokazala, da lahko ob primerni postavitvi v obrambi igra tudi proti nasprotniku, ki je na papirju veliko močnejši.

ZRL Kobarid, 4. krog;

ŠD Breginjski kot 4 : 9 (2 : 2) Kamp Nadiža /Darko, Simon M., Blaž, Erik

ŠD Breginjski kot: Mitja, Jure, Erik, Srečko, Sandi, Simon Č., Simon M., Darko, Blaž, Boris, Andrej, Balky, Peter

Začetek ni obetal nič dobrega, saj je moral Mitja prvič seči po žogo v vrata, še preden je semafor “preklopil” na minutno štetje. Kotarji se po hitrem zadetku in nenehnemu tresenju okvira vrat nismo pustili zmesti in iskali svoje priložnosti iz protinapadov. Res je, da so imeli igralci Kamp Nadiže veliko pobudo v napadu, poleg tega so bili tudi izjemno nezbrani ob zaključevanju akcij, ampak tudi hitri protinapadi na drugi strani niso bili ravno nedolžni. Okoli 10. minute je za igralce Kampa sledil šok v znamenju številke 2, kajti dvakrat v razmiku dobrih dveh minut sta svoj drugi gol v statistiko strelcev letošnje ZRL Kobarid prispevala Darko in Simon M.! Najprej je z močnim strelom premagal vratarja nasprotnikov Darko, kmalu pa je s strelom po tleh in ob pomoči daljše vratnice iz obrata lepo zadel še Simon. In zaključek polčasa? Enak kot začetek! Manj kot pol minute pred koncem je izkušenim nasprotnikom uspelo poravnati izid na 2:2, kar je bil tudi končni rezultat po prvem polčasu!

Dober prvi polčas je obetal trd boj za točke, kot pa se je kasneje izkazalo, je bil drugi polčas zgodba zase. Takoj na začetku se nam je ponovno zgodilo to, kar je bilo na tej tekmi že enkrat videno. Po malce neposrečenem posredovanju našega vratarja se je žoga od vratnice počasi odkotalila v gol. Vsi smo upali, da se lahko ponovi zgodba iz prvega polčasa, ampak nasprotniki so med polčasom kot kaže uspeli naravnati “orožje” in skoraj vsak strel proti vratom je končal v naši mreži. Tako je kmalu po zgoraj omenjenem zadetku, ki je hkrati tudi vidno načel vratarjevo motiviranost, na semaforju pisalo že 2:5. To je bil vsekakor (pre)velik zaostanek, da bi ga iz rok izpustili aktualni prvaki ZRL Kobarid in tega smo se tudi zavedali. Ta rezultat je pomenil tudi nekakšno točko, ko smo tako v obrambi, kot tudi z igralsko zasedbo začeli popolnoma drugače dojemati tekmo. Veliko bolj smo se odprli, hkrati pa so večjo minutažo dobili tudi manj izkušeni  igralci, ki v prvem polčasu niso imeli toliko priložnosti za igro. Po lepi akciji in po izjemnem preigravanju, ki  je vratarja večkrat spravilo na tla, je svojo priložnost izkoristil Blaž in zatresel mrežo nasprotnikov! Sledile so številne akcije na eni in drugi strani, ampak s to razliko, da mi nismo tako pogosto zadevali. Da smo le malce popravili končni rezultat, je minuto pred koncem poskrbel Erik, ki je po odbiti žogi v kazenskem prostoru iz bližine lepo zadel. Omeniti velja še zadnjo akcijo na tekmi, ko je tik pred sireno Jure dobil uporabno žogo pred vrata, a na njegovo žalost je bil vratar dovolj zbran, da mu je preprečil proslavljanje prvenca, rezultat 4:9, ki ga je postavil Erik, pa je ostal nespremenjen!

Prilagamo trenutno lestvico in rezultate ostalih tekem:

Lestvica:

RDEČA SKUPINA
Mesto: Ekipa: T Z R P DG PG GR TOČ
1 Kamp Nadiža 3 3 0 0 18 5 +13 9
2 Ročinj 4 2 2 0 10 2 +8 8
3 Livek 3 2 1 0 8 2 +6 7
4 Ponikve 3 1 1 1 5 9 -4 4
5 Cezar 4 0 2 2 5 10 -5 2
6 ŠD Breginjski kot 4 0 1 3 9 18 -9 1
7 Glejštarji 3 0 1 2 2 11 -9 1

4. krog; 7/12/2008:
ŠD Breginjski kot 4:9 (2:2) Kamp Nadiža /Darko, Simon M., Blaž, Erik
Cezar 1:1 Glejštarji
Ponikve 0:0 Ročinj
Livek prosti

8 komentarjev

 1. Ni bil izjemen samo prvi polčas… izjemna je bila celotna tekma! Ne glede na izid! Včeraj je bilo res najboljš do sedaj! Na vsaki tekmi nas je več in vsakič boljš je vse skup… od vzdušja, do igre! Če bo tako do konca bo vse skupaj res enkratno!
  Včeraj smo pokazali, da znamo tudi igrati, ne glede na to, da je ekipa sestavljena iz takšnih in drugačnih “nogometašev”, ki nam je skupna predvsem želja po zabavi in druženju. Rezultati pa nimajo primarne veljave, bodo pa s časom sigurno prišli! Počasi… saj smo še mladi! 🙂

 2. Tekma je bla res fantastična ane samo jsst mislm d si tud nekateri igralci zaslužimo večjo minutažo ane ka lih kaj slabi pa sept nismo ane

 3. Ne vem kje si prebral, da si kdo ne zasluži minutaže al česa podobnega. Opazu sm, da si na tej tekmi igral najbrž manj kot ponavadi, ampak vedno se dobi kak tak, ker pač glede na to, da traja tekma 2x15minut in da nas je res ful v ekipi, pač je treba kdaj malo potrpet. Vsakega to kdaj doleti! Enkrat igraš več, drugič manj, ampak kot trenutno sam vidim zadevo, bomo lahko na koncu vsi povprečno gledano pri približno enaki minutaži. Vse kar je v poročilu omenjeno je to, da so prvi polčas igrali eni, drugi pa večinoma drugi igralci! Tam je bilo samo povedano to, da so igrali igralci z manj IZKUŠNJAMI, saj če veš kateri so igrali prvi polčas, veš, da so to igralci, ki so kdaj trenirali nogomet in imajo izkušnje tudi na ZRL! Samo to sem želel povedat s tistim stavkom!

  Vsekakor si želim, da bi bilo za vse prav, ampak žal vedno to ne gre….

  Prav zaradi tega pa je tudi že dalj časa prisotna želja, da bi se nam priključil še nekdo, ki bi bil kot nekakšen “trener”… predvsem zaradi razdeljevanja vlog in minutaže, ker nekdo ki igra, vidi zadeve povsem drugače kot nekdo mora misliti samo na to koga bo dal notri. Žal se nam en tovrsten dogovor ni izšel, iskreno pa upam, da se po ponovnem in natančnejšem pogovoru lahko izpolni tudi ta “trenerska” okrepitev! Kdor ve o kom govorim (ne bom izdajal imena dokler ne bo nič potrjeno, ker se mi zdi tako najbolj prav) ve, da bi se lahko iz njegovih izkušenj in pozitivnosti lahko tudi veliko naučili!

 4. srečko to se s tabo popolnoma strinjam ane kar si povedu ane samo jst se zmiri mislm ane d za gole nismo ali niso krivi samo eni in isti igralci kot je bilo povedano med samo tekmo nekateri pa prow nč kukr češ d so zvezde “kao”. drgač se pa strinjam z uvedbo trenerja ane to bi bla dobra rešitev ker bi več igrali tudi tisti ka bi radi na parketu ki pokazali

 5. Ja tko je keac. Vsi ne moremo vsako tekmo enako igrat. Naprimer jaz sem na prvih dveh tekma igral manj kot na tretji. Na zadnji tudi nisem lih kar precej. Vsak pa igra! In to da so samo eni krivi sploh ni res, kr vsak zaj***.
  Jaz sem zelo zadovoljen da se veliko menjamo in se ne kregamo, ker če se bomo bo naša “kotarska pravljica” propadla takoj na začetku.

  GO ŠD BREGINJSKI KOT!

 6. Vsak igralec mora bit pripravljen kako tekmo tut manj minut odigrat. Sej glavno je tko al tko, da takrat, ko si na igrišču, daš vse od sebe in se boriš. Vsak ima svojo priložnost, vsak se lahko izkaže.
  In kdo je reku, da bi z uvedbo trenerja na parketu več časa prebili tisti igralci, ki bi radi kaj pokazali? Kdo sploh so ti igralci po tvoje, keac? 😉 Mislim, da ma prou vsak namen pokazat, zakaj je dobu mesto v ekipi, zakaj sploh se je prijavu na ligo…
  Ne verjamem, da kdo od vas koga krivi za določen zadetek.. Do zdaj teh obtoževanj nisem slišal in verjamem, da jih ne bom tudi naprej. Več kot pol vaše ekipe dobro poznam, tko da vem, kakšno miselnost imajo nekateri glede nogometa in kolegialnosti v njem.
  Je Erik dobro povzel: dobro je, da vsi igrate, še bolje pa, da se med seboj ne obtožujete oz. kregate!
  Uspešne igre v nadaljevanju!

 7. Sploh ne vem kaj točno želite povedat! Vsak si nej po svoje razlaga kar sm napisu…

 8. Se popolnoma strinjam z vami bomo probali usi enako igrat in ne gledat na nekaj izjem 😀
  Tko d se mora naša pravljica kotarskega nogometa nadaljevati u dobri luči 😀
  D mi zej nebi kdo ki zamiru ane to sm samo opozoru d nebi prihajalo do kakšnih podobnih napak 😀

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: