• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Poraz proti Ponikvam

Na prvo zmago bo potrebno še malce počakati, kajti tudi na tekmi 3. kola ZRL Kobarid preteklo nedeljo se ni izšlo v našo korist. Pomerili smo se z ekipo Ponikev, ki je bila, kljub vidnemu napredku v naši igri, vseeno preveč kvaliteten nasprotnik. Igralci z večjimi igralskimi izkušnjami so znali hitro kaznovati vsako našo napako v obrambi ter tekmo po visokem vodstvu po prvem polčasu rutinirano pripeljali do konca. Po zadnjem sodnikovem žvižgu nam ni preostalo nič drugega, kot s prijateljskim stiskom rok čestitamo nasprotni ekipi za zasluženo zmago.

ZRL Kobarid, 3. krog;

ŠD Breginjski kot 2 : 4 (0 : 3) Ponikve /Darko, Simon M.

ŠD Breginjski kot: Mitja, Jure, Erik, Srečko, Sandi, Simon Č., Simon M., Darko, Blaž, Boris

Že na začetku tekme je bilo slutiti, kakšne vrste nasprotniku smo se postavili po robu. Velik napredek v naši obrambni igri je nasprotnikom, kljub veliki pobudi, ki so jo imeli na začetku tekme, onemogočal dosego zadetka. Zdržali smo slabih 5 minut in prav napaka v obrambi, bolje rečeno napaka pri menjavi, jim je omogočila dosego prvega zadetka. Od tega gola, pa do konca polčasa je šlo, kar se nas tiče, vse samo še navzdol. Ob veliki želji po izenačenju smo se še bolj odprli, nasprotniki pa so to izkoristili in iz hitrih protinapadov do polčasa še 2x zadeli. Omembe vrednih poskusov v tem polčasu nismo imeli, poleg tega pa so imeli nasprotniki v vratih tudi zelo razpoloženega vratarja, ki je večino strelov na vrata uspešno zaustavljal.

V drugi polčas smo krenili povsem drugače, veliko bolj motivirani in z veliko napadalnejšo igro kot v prvem delu. V veliko pomoč pri tem so nam bili tudi nasprotniki, ki so nam z branjenjem rezultata omogočili boljšo “pripravo” napada! Znotraj naše ekipe je bilo ob pogovorih med premorom moč začutiti veliko željo po znižanju rezultata. To nam je kmalu tudi uspelo. Z roba kazenskega je Darko močno sprožil in zadel v zgornji kot nemočnega vratarja. Sledila je še ena uspešna akcija iz protinapada, ki pa jo je zaustavil vratar Ponikev, ampak na njegovo žalost je bilo to tudi njegovo zadnje posredovanje, kajti zadetek je z roko preprečil izven kazenskega prosotra. Sodnik ga je brez pomislekov poslal pod prho. Tako smo imeli 2 minuti terensko premoč, ki pa je nismo znali vnovčiti. S premajhno stopnjo agresivnosti smo dovolili igralcem Ponikev, da so si skoraj neovirano podajali žoge in zapravljali čas. V teh dveh minutah se je pokazala vsa razlika med naivnostjo in izkušenostjo. Bili smo prepričani, da bodo sami od sebe izgobili žogo, ampak z rutino in nogometnim znanjem so nas naučili, da kaj takega ne moremo pričakovati. Vse je za nekaj dobro, kajti iz napak se največ naučimo. Kmalu po izenačenju moči na igrišču smo preko Simona M. zadeli še drugič v tem polčasu in z delnim rezultatom 2:0 zaostajali za nasprotnikom zgolj za zadetek. V nadaljevanju je kljub številnim dobrim poizkusom z naše strani “rezervni” vratar Ponikev v vseh strelih proti vratom dobro reagiral ali pa ga je reševal okvir vrat. Dobro minuto pred koncem je Darko izjemno izvedel prosti strel iz oddaljenosti okoli 10m od gola, vratar pa je s skoraj neverjetnim refleksom žogo uspel odbiti v kot. V zadnjem napadu je Darko na sredini igrišča, tik pred sireno, napravil 5 akumulirani prekršek, ki je pomenil strel za Ponikve iz 10m. Mitja je šel v eno, žoga pa v drugo smer, tako da je na koncu na semaforju pisalo 2:4.

Prilagamo trenutno lestvico in rezultate ostalih tekem:

Lestvica:

RDEČA SKUPINA
Mesto: Ekipa: T Z R P DG PG GR TOČ
1 Ročinj 3 2 1 0 10 2 +8 7
2 Livek 3 2 1 0 8 2 +6 7
3 Kamp Nadiža 2 2 0 0 9 1 +8 6
4 Ponikve 2 1 0 1 5 9 -4 3
5 ŠD Breginjski kot 3 0 1 2 5 9 -4 1
6 Cezar 3 0 1 2 4 9 -5 1
7 Glejštarji 2 0 0 2 1 10 -9 0

3. krog; 30/11/2008:
ŠD Breginjski kot 2:4 (0:3) Ponikve /Darko, Simon M.
Glejštarji 1:5 Livek
Ročinj 5:2 Cezar
Kamp Nadiža prosti

2 komentarja

  1. Kmal bi po začetku, ki ni bil obetavn (rezultatsko) tekmo celo obrnili in dobili kakšno točko! Zanimiva ta liga…

  2. Dodano je poročilo tekme proti Ponikvam, ki ga zaradi drugih obveznosti v preteklem tednu nismo uspeli objaviti!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: