• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

Prijateljski remi na derbiju skupine

Vsekakor si tekma s Cezarjem zasluži posebno kategorizacijo. Nekaj dni po tekmi lahko mirne vesti potrdimo naše napovedi, ko smo v napovedih ocenjevali to tekmo kot derbi skupine. Zakaj? Ker je to preprosto v vseh pogledih, predvsem pa v nedeljo na parketu tudi bil. Izkušnje in preudarnost proti mladosti in vihravosti. In kdo oziroma kaj je zmagalo? Predvsem športni duh, ki je bil prisoten na obeh straneh. Da se je tekma odvila v zelo “fair play” vzdušju pove že dejstvo, da je bilo na tej tekmi izredno malo kontaktov, ki bi jih sodnik lahko ocenil kot prekršek.

Pokazali smo, da znamo tudi igrati, čeprav je bilo v naši igri še ogromno rezerv, predvsem v obrambi. Predvsem napake v tem delu so nas po dvakratnem vodstvu stale za nas še ugodnejšega izida oz. drugače rečeno, zmage. Tudi v napadu bo potrebno več strpnosti, ker na silo pač ne gre. Ampak to niti ni tako pomembno. Veseli predvsem ponovno visoka udeležba! Tokrat so zaradi takšnih in drugačnih razlogov izostali le trije: Marko, Peter in Boris. Upamo, da bo statistika odsotnosti podobna tudi v nadaljevanju lige.

ZRL Kobarid, 2. krog;

ŠD Breginjski kot 2 : 2 (0 : 0) Cezar /Simon Č., Erik

ŠD Breginjski kot: Mitja, Jure, Erik, Srečko, Balky, Sandi, Simon Č., Simon M., Darko, Andrej, Blaž, Iztok

Začetek tekme je z naše strani obetal precej več, kot je bilo kasneje moč videti. Nasprotna ekipa je igrala precej zadržano in obrambno usmerjeno. Po začetnem krču so se opogumili tudi igralci Cezarja, tako da se je razmerje moči hitro uravnalo. Omembe vrednih priložnosti, razen številnih strelov od daleč, ki večinoma niso leteli proti željenemu cilju, pa do polčasa nismo dočakali. Kljub omenjeni začetni pobudi nam v prvem delu ni uspelo zadeti gola.

Drugi polčas je bil popolno nasprotje prvemu. Na obeh straneh je bilo veliko priložnosti. Rezultat tega so tudi številni zadetki, ki smo jim bili priča. Začeli so padati kmalu po začetku. Po levem krilu je Darko pobegnil mimo nasprotnikove obrambe in na golovi črti lepo našel Simona Č., ki mu ni bilo težko zadeti. Ta zadetek je prebudil tudi ekipo Cezarja in kmalu so po napaki v naši obrambi rezultat poravnali. Časa za morebitno spremembo pa je bilo po delnem izidu 1:1 še veliko. Kmalu nam je uspelo ponovno preiti v vodstvo, tokrat po zadetku Erika, ki je izkoristil dolgo podajo čez celotno igrišče in z roba kazenskega prostora po tleh rutinirano ugnal vratarja nasprotne ekipe. Dobro minuto pred koncem se je nasprotnikom ponudila idealna priložnost za zadetek iz penala, ko sta Darko in vratar Mitja v kazenskem prostoru družno podrla igralca nasprotnega moštva. Na našo žalost so to priložnost, kot je bilo glede na njihovo izkušenost nekako za pričakovati, tudi izkoristili! Kot se je kasneje izkazalo, pa je bil ta zadetek tudi zadnji na tem srečanju in s tem smo se morali, kljub veliki želji po zmagi, ki je vladala na igrišču po zadetku za izenačenje, soočiti na obeh straneh.

Najverjetneje se bomo letos na ligi še srečali in če bo vsaj tako kot je bilo tokrat, bomo najverjetneje oboji zelo zadovoljni!

Prilagamo trenutno lestvico in rezultate ostalih tekem:

Lestvica:

RDEČA SKUPINA
Mesto: Ekipa: T Z R P DG PG GR TOČ
1 Kamp Nadiža 2 2 0 0 9 1 +8 6
2 Ročinj 2 1 1 0 5 0 +5 4
3 Livek 2 1 1 0 3 1 +2 4
4 ŠD Breginjski kot 2 0 1 1 3 5 -2 1
5 Cezar 2 0 1 1 2 4 -2 1
6 Glejštarji 1 0 0 1 0 5 -5 0
7 Ponikve 1 0 0 1 1 7 -6 0

2. krog; 23/11/2008:
ŠD Breginjski kot 2:2 (0:0) Cezar /Simon Č., Erik
Livek 0:0 Ročinj
Ponikve 1:7 Kamp Nadiža
Glejštarji prosti

7 komentarjev

 1. No ja, zmaga bi lahko bla vaša. Moje mnenje je, da ste igrali kar dobro, sam opazlo se je, da niste zlo uigrani. Drgač pa vse čestitke celotni ekipi za prvo točko na ZRL Kobarid, pa tudi obema strelcema.

 2. Tekma prot Cezarju je bla vidno bolš! Doro smo igrali!
  Čestitke ekipi za pokazano manjka nam še malo športne sreče pa uigranosti 🙂

 3. Na lestvici ostajate četrti! Te tri točke bi vam v nadaljevanju lahko še zlo dobro služile, škoda, da vam jih ni uspelo osvojit. Zakaj pa pravš, da vam manjka malo športne sreče? 😉

 4. Ma tko ane zadnjih par sekund pa penal ane… 😕
  Zato sm tko reku ka smo čez celo tekmo doro igrali ane pole pa je blo pač kar je blo 😕

 5. Moje mnenje je, da smo imeli oboji veliko sreče v določenih trenutkih, tako da nebi izpostavljal tega penala, čeprav je bil totalno nepotreben! Bo še priložnosti (najbrž že letos) za revanš! 😉

 6. Super članek si napisu, zdej manjkajo samo še slikce.
  Kolko slikc pa naj sploh damo gor? Kr jih je ogromno 😉

 7. Dodane so slike prvega in drugega kroga ZRL Kobarid…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: