• Partnerji


  PODPIRAJO NAS:

  Kamp Lebanč

  KS BREGINJ

 • Povezave

 • Arhiv (po mesecih)

Začeli s porazom

Prvi krog na ZRL Kobarid smo, kot je iz preteklih člankov razvidno, odigrali preteklo nedeljo proti Livku. Gre za starostno in geografsko zelo raznoliko ekipo, saj poleg domačih fantov nastopajo tudi igralci, ki prihajajo iz drugih krajev kobariške občine. Dva člana sedanje ekipe sta pred leti nastopala in nabirala izkušnje tudi pri ekipi Breginj, z ostalimi člani zasedbe pa se prav tako dobro poznamo in gojimo prijateljske vezi, tako da je ta tekma že pred samim začetkom obetala prijateljski in pošten boj. Eni in drugi smo si želeli dobre izida, tako da je bilo pred tekmo moč zaznati določeno nervozo in tremo. Predvsem na naši strani. Za razliko od Livčanov, ki konstantno in precej uspešno nastopajo na ligi, večino članov naše ekipe s tovrstnimi nastopi ni imelo izkušenj.

Pred tekmo smo se v slačilnici zbrali v velikem številu, manjkali so zgolj štirje od petnajstih prijavljenih na ligo in sicer Iztok, Boris in Blaž ter rezervni vratar Marko. Kmalu po sicer poznem prihodu v slačilnice je sirena označila konec tekme med Kamnim in Kalabastrom, kar je pomenilo, da prihaja na vrsto naš nastop.

ZRL Kobarid, 1. krog;

ŠD Breginjski kot 1 : 3 (1 : 2) Livek /Sandi

ŠD Breginjski kot: Mitja, Jure, Erik, Srečko, Balky, Sandi, Simon Č., Simon M., Peter, Darko, Andrej

Prvi polčas je, tako kot celotno srečanje minil brez posebnosti. Igre tako naši, kot tudi nasprotni ekipi ni uspelo razviti, tako da se je skozi celotno srečanje igral fliperju podoben futsal. Več znanja in sreče so na začetku srečanja zmogli Livčani in precej hitro povedli z 2:0. Po zaostanku smo se zbudili in predvsem z veliko teka in borbo v obrambi prišli kar nekajkrat do priložnosti za zadetek. Tega smo tik pred polčasom preko Sandija in s pomočjo vratarja nasprotne ekipe tudi dosegli. Na odmor smo tako odšli z minimalnim rezultatskim zaostankom.

V nadaljevanje tekme smo se podali pogumno, podobno kot smo igrali v drugi polovici prvega polčasa. Želja po zadetku za izenačenje je v obrambi puščala velike vrzeli, kar so izkušeni nasprotniki znali kaznovati in po dobrih petih minutah ponovno zadeli. Razen prostega strela z roba kazenskega prostora z naše strani ni bilo druge omembe vredne priložnosti, tako da smo se morali zadovoljiti z rezultatom 3:1 in čestitati nasprotnikom za zasluženo zmago.

Zaključimo lahko z ugotovitvijo, da smo s prvo tekmo dosegli veliko. Po dolgem času smo se pojavili na parketu kobariške dvorane in tako dali drugim vedeti, da še nismo izumrli, prebrodili začetno tremo in se veliko novega naučili. Poleg vsega tega nam je v praksi uspelo uresničiti zastavljene cilje v katere so mnogi dvomili. Najpomembnejša sta predvsem enakomerna razdelitev minutaže med udeležnce in razumevanje pomena besede rekracija (rekracijska liga) med člani ekipe!

Z veseljem pričakujemo nadaljevanje!

Prilagamo še lestvico in ostale rezultate po odigranem prvem krogu.

Lestvica:

RDEČA SKUPINA
Mesto: Ekipa: T Z R P DG PG GR TOČ
1 Ročinj 1 1 0 0 5 0 +5 3
2 Livek 1 1 0 0 3 1 +2 3
3 Kamp Nadiža 1 1 0 0 2 0 +2 3
4 ŠD Breginjski kot 1 0 0 1 1 3 -2 0
5 Cezar 1 0 0 1 0 2 -2 0
6 Glejštarji 1 0 0 1 0 5 -5 0
7 Ponikve 0 0 0 0 0 0 0 0

1. krog; 9/11/2008:
ŠD Breginjski kot 1:3 Livek
Kamp Nadiža 2:0 Cezar
Ročinj 5:0 Glejštarji
Ponikve prosti

4 komentarji

 1. klub porazu smo 4 🙂

 2. Pod zavihkom “ZRL Kobarid” je dodana trenutna lestvica, rezultati zadnjega kroga in nadaljni spored tekmovanja v “Rdeči skupini”!
  Pri osveževanju lestvice in pisanju rezultatov odigranih kol, bomo poizkušali biti čimbolj ažurni!

 3. Kdaj bodo slike?

 4. … ko mi jih bo uspelo dobiti od “fotografa”. Lahko jih tud kdo drug proba dobit od Darkota in jih objav oz. mi jih posreduje!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: