• Partnerji


    PODPIRAJO NAS:

    Kamp Lebanč

    KS BREGINJ

  • Povezave

  • Arhiv (po mesecih)

Miha M. stopil še stopničko višje in osvojil zlato na turnirju v pikadu

Najboljši trije na turnirju v pikadu

Najboljši trije na turnirju v pikadu

Še tretje leto zapored je naše društvo poskrbelo za športno aktivnost v prazničnem decembru. Poleg turnirja v pokru, ki je prejšnji teden potekal v baru pr’ Kuzmu, se je tretjič zapored odvil tudi turnir v pikadu. Ta je ponovno potekal v sklopu tradicionalnega žegnanja konj v petek, 26. decembra, v baru pr’ Mrakču v Podbeli. Odziv na sam turnir je vsako leto večji, konkurenca najboljših pa se vidno zaostruje.

Letos se je na turnir prijavilo sedemnajst tekmovalcev, od tega pa smo žal imeli samo eno predstavnico v ženski konkurenci. V prvih dveh izvedbah je nastopilo po pet deklet – prvič so tekmovale v mešani konkurenci, lani pa smo uvedli žensko konkurenco. Ingrid Čušin je tako še pred samim začetkom tekmovanja postala zmagovalka ženske konkurence, dodali pa smo jo v žreb in ji tako omogočili, da svoje znanje pokaže v borbi s fanti.

Sistema tekmovanja nismo spreminjali. Dvojna eliminacija po prvem porazu vsakemu tekmovalcu omogoča še popravni izpit. To je dobro predvsem zaradi tega, ker se v začetni fazi tekmovanja mnogim rada zatrese roka. 😀 Igralo se je na dve dobljeni igri po sistemu 301 navzdol.

Razpored z rezultati:

Razpored in rezultati turnirja

Razpored in rezultati turnirja

Že prej smo omenili, da se kvaliteta turnirja vsako leto dviga. Letos smo ponovno imeli nekaj novih tekmovalcev, od katerih se je enemu uspelo prebiti do finala. Nekateri od njih so podlegli začetni tremi, nekateri pa so so se poslovili tik pred odločilnimi boji. Novinec Miha Konavec, ki je sicer že v prvem krogu izgubil, je nato v “loser bracketsu” zmagal kar šestkrat zapored in se v finalu pomeril z lani drugim Miho Mihevcem. Ta je tako kot lani prikazal odlične igre, uspelo pa mu je stopiti še stopničko višje in osvojiti turnir. Lanskega zmagovalca Emila tokrat ni bilo med prijavljenimi, zato so več možnosti imeli vsi ostali. Poleg Mihe K. smo dobili še enega novega prejemnika medalje, saj se je na tretje mesto zanesljivo uvrstil Jani Potočnik Fon – Fuđi.

Še drugič je na nehvaležnem četrtem mestu pristal Andrej Lavrenčič, edina ženska predstavnica Ingrid Čušin pa je odigrala dober turnir in po uvodni zmagi dvakrat tesno izgubila. Kljub temu ji je na podelitvi pripadla zlata medalja (podelitve se ni mogla udeležiti).

Vsem najboljšim čestitke, ostalim pa nasvet, naj trdo trenirajo in se na naslednji izvedbi turnirja prikažejo v najboljši luči. Turnir je vsekakor v planu tudi za naslednje leto, saj je odziv nanj zelo spodbuden. Najlepša hvala vsem za udeležbo, zahvala pa gre tudi vsem v kolektivu bara pr’ Mrakču.

Komentiraj